Pristaši Maribora so pred včerajšnjim derbijem največ pogledov usmerjali proti položajema bočnih branilcev. Na levi strani je luknjo po odhodu Erika Janže zapolnil Mitja Viler, Darko Milanič je ob desno stransko črto postavil Mateja Palčiča in po tekmi pohvalil oba.


Primorca sta s pomočjo soigralcev odlično zaustavila Kingsleyja Boatenga in Nathana Oduwo, ki sta bila pred dvobojem napovedana kot odlični okrepitvi, a sta v Ljudskem vrtu pokazala bore malo, še posebej prvi, ki je bil zamenjan že v zgodnji fazi drugega polčasa. Kako je dvoboje s tekmeci videl Palčič? “Predvsem v drugem polčasu so bile noge dokaj težke, ampak smo se ekipno dobro obranili, imeli smo rezultat in tekmo mirno pripeljali do konca.”

Palčič je po dvoboju priznal, da je za dodatno motivacijo služilo tudi dejstvo, da je bila Olimpija pred derbijem s strani nekaterih močno opevana: “Na začetku je bil dokaj velika neznanka, ampak smo se temu pač prilagodili. Dodatno me je motiviralo, kako ste Olimpijo opevali mediji oziroma se je tekmec opeval tudi sam, ampak na koncu smo zmagali mi in to je najpomembnejše.”

Nekdanji branilec Kopra je imel že pred selitvijo v štajersko prestolnico precej težav s poškodbami, ki so se po prihodu v Maribor le še stopnjevale. V dobrem letu po prestopu je za prvo ekipo Maribora odigral devet tekem. Milanič je po včerajšnjem derbiju dejal, da bo Palčič dobre predstave ponavljal, če bo verjel, da je zdrav. Kako razmišlja osrednji akter? “Ja, zdaj verjamem. V vsakem procesu, ko leto dni ne igraš, je malce težje priti nazaj. Ampak skozi tekmo se že vračam. Veliko tekem igram že 90 minut in mislim, da bo šlo.”

“Prednost šteje kot štiri točke, ampak gledati moramo nase. Vsako tekmo moramo vzeti tri točke, gledati nase in se čimprej veseliti,” je zaključil Primorec.

  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
  • Zmaji odigrali dve pripravljalni tekmi

    Sobotno dogajanje so nogometaši Olimpije izkoristili za kar dve pripravljalni tekmi. Prvo …
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…