Nogometaši Maribora so tudi na drugi kvalifikacijski tekmi proti albanskemu Partizaniju bili boljši tekmec in se po zadnjem sodnikovem žvižgu veselili nove zmage. Tokrat so vijoličasti bili boljši z 2:0 ter se tako zanesljivo uvrstili v drugi kvalifikacijski krog, kjer jih čaka gruzijska Čikura.


 

“Zadovoljni smo z uvrstitvijo v naslednji krog tekmovanja. Odigrali smo dve zreli tekmi proti nasprotniku, ki ima kvaliteto. Sedaj ste tudi sami lahko videli, da to niso bile samo prazne besede. Da imajo hitrost, tehnično znanje in sistem na kateremu so vztrajali skozi celotno tekmo,” je po tekmi bil zadovoljen domači stratega Darko Milanič, ki ni skoparil z lepimi besedami na račun nasprotnika: “Imajo strategijo. So zelo solidno organizirana ekipa, proti kateri se moraš dobro pripraviti in fantje so danes bili dobro pripravljeni.”

 

Strateg vijoličastih je ponovno lahko bil zadovoljen tudi z učinkom neuničljivega Marcosa Tavaresa, ki še naprej na evropskih tekmah zabija kot po tekočem traku: “To je njegova naloga, ki mu zelo odgovarja. Jaz sem zanj in za moštvo zelo vesel, da je tako. Še enkrat je dokazal, da je za Maribor in za moštvo pripravljen dati vse. Tudi v tako kratkem času in to je odlika zelo dobrega igralca.” Po drugi strani pa Milaniča skrbi stanje nekaterih igralcev, na katere najbrž ne bo mogel računati na otvoritvi slovenske nogometne sezone v nedeljo proti Rudarju: “Bojim se, da bodo po današnji tekmi nekateri primorani k počitku, ker jih je kar nekaj prišepalo v slačilnico. Bomo videli kakšno bo stanje jutri in pojutrišnjem. Šuler se je poškodoval že v 35. minuti, nato pa stisnil zobe in zdržal do polčasa in kasneje igral naprej. Rajčević se je poškodoval že na segrevanju in upam, da ni nič takšnega, ker bi ga potrebovali, medtem ko je Kramarič zelo vprašljiv.”

 

Nekaj težav so Mariborčani imeli tudi z novo travnato zelenico, na kateri so doslej opravili le nekaj treningov, kar je potrdil tudi Martin Milec: “Nekaj težav smo imeli predvsem pri zadnjih podajah oziroma podajah v globino ter pri sprejemu. Normalno je, da se ne moreš v treh dnevih stoodstotno pripraviti na takšno igrišče, saj je to kljub vsemu nekaj novega tudi za nas. Verjamem pa, da bomo s treningi in tekmami v bodoče imeli neko prednost pred nasprotniki. Moram pa poudariti, da je igrišče zares odlično!”

 

Bočni branilec vijoličastih se je ob koncu dotaknil tudi domačih navijačev, ki se jih je na tribunah zbralo dobrih sedem tisoč, ter ponovno poudaril koliko moštvu pomeni njihova podpora: “Pomeni nam ogromno in res smo veseli takšnega odziva. Verjamem, da bo v drugem krogu spet podobno oziroma še več in mislim, da tudi sami vidijo, da jih potrebujemo, da z njimi lažje pridemo do dobrih rezultatov in res smo veseli, da imamo takšne navijače kot jih ima Maribor.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Koper pravico iskal na sodišču!?

Glede na to, da sta po tekmi z Bravom trener Kopra Zoran Zeljković in njegova desna roka D…