Pri Muri so pripravili obširen intervju z Amadejem Marošo. Z odličnimi predstavami je, kot so zapisali, dobil tudi zanimive vzdevke, kot so “melinški Messi” ali “melinški bombarder”. V tej sezoni je dosegel enajst zadetkov, devet v prvenstvu in dva v pokalu ter s soigralci napredoval v polfinale Pokala Slovenije.


Mura nastopa med prvoligaši, medtem ko Nafta še naprej lovi preboj v Prvo ligo: “Fajn bi bilo igrati proti Nafti. Zdaj, v pokalu, da bi jih dobili. Poln stadion, vzdušje fenomenalno. Mislim, da so največji derbiji še vedno z Nafto. Večji kot z Olimpijo ali Mariborom. Gre za lokalni derbi, prestiž, tudi neporavnane račune še imamo z Lendavčani,” je dejal Maroša, kateri so največji nasprotniki Mure. v kolikor se Mura in Nafta uvrstita v pokalno finale, bo imel že letos možnost “poravnati” račune.

“Nisem si mislil, ampak vsako sezono je moj cilj zabiti čim več zadetkov. Delal sem trdo, nisem se oziral na drugo in zadetki so prišli sami od sebe. V jesenskem delu lanske sezone v prvenstvu nisem niti enkrat zadel. Dosegel sem en zadetek v pokalu. Nato sem zadel na derbiju v Mariboru, takrat se je odprlo. Več sem igral in z dobrimi igrami so prišli tudi zadetki. Vsak napadalec želi doseči čim več golov. Cilj ekipe pa je, da bi se uvrstili vsaj v Evropo,” je podal oceno prvega dela sezone  napadalec Mure in ponovil cilj v tej sezoni. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper v najpomembnejšo tekmo desetletja brez svojega trenerja

Po ponedeljkovem porazu je ekipa Kopra izgubila mesto na vrhu lestvice Prve Lige Telemach,…