Nogometaše Maribora bo na jutrišnjem obračunu Lige prvakov v Gelsenkirchnu, na tribunah Auf Schalke Arene, spodbujalo kar 1300 navijačev. Zagotovo bi lahko imeli vijoličasti še številčnejšo podporo, a so pri vijoličastih v prodajo namenili 1300 dragocenih lističev.


Kljub temu je številka 1300 najvišja v zgodovini kluba, saj vijoličasti še nikoli doslej niso mogli računati na tako številčno spodbudo, česar se veseli tudi izkušeni branilec Marko Šuler, ki je že po sobotni tekmi z Radomljani, ta se ni izšla po željah vijoličastih, za klubsko spletno stran dejal, da se nogomet igra za navijače, množična podporo bo na zahtevnih preizkušnji moštvu vlila le še dodatne energije: “Vedno imamo vnaprej pripravljene vse scenarije. Upali smo na drugačnega, da bomo šli na pot z zmago. Toda v evropskih pokalih takšne stvari nimajo pomena, gre za drugačen nivo, drugo tekmovanje. Nič ne bo vplivalo na priprave, opravljena je regeneracija, stanje je spodbudno. Lepo je bilo slišati podatek o tako množičnem gostovanju naših navijačev. Za njih se igra nogomet, takšna podpora bo ekipi pomenila le še dodatno energijo.”

Vrata Auf Schalke Arene se bodo sicer odprla že več kot dve uri pred prvim sodniškim žvižgom, že ob 18:30. Schalke pa je za vse privržence Maribora organiziral tudi prostor, namenjen parkirišču za avtobuse in vsa osebna vozila, ki bo ob ulici Willyja Brandta. Schalke ima, tako kot še nekaj nemških klubov, tudi svojo plačilno sredstvo, zato bo nakup na stadionu mogoč le s plačilnimi karticami Knappe. Večina navijačev bo proti Nemčiji odpotovala že danes v večernih urah, do tekme pa lahko čas preživijo v severnem delu mesta, v predelu Gelsenkirchen Buer, od koder je tudi najhitrejša in najvarnejša pot do stadiona.

Obenem pa ne velja pozabiti niti na mladinsko tekmo, saj se bodo mladi upi Schalkeja in Maribora že popoldne, ob 14. uri, merili na stadionu Stimberg, v bližnjem Erkenschwicku.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…