Ljudski vrt, sreda ob 20:30. Vsem, ki jim je vijoličasta barva pri srcu, zagotovo dobro poznan termin in prizorišče. Mariborčani bi se v primeru, da preskočijo tudi izraelsko oviro, še četrtič zapored uvrstili v skupinsko fazo Evropske lige, a še pred tem bo potrebno skočiti in šele nato reči ‘hop’. Pričakovanja o jutrišnjem obračunu sta na danes opoldne predstavila Ante Šimundže in Marko Šuler.


Uvodna beseda je na tiskovni konferenci pripadla strategu Anteju Šimundži, ki jutri ne bo mogel računati na Aleša Mejača, ki je na zadnji tekmi z Radomljani staknil poškodbo in ni v kadru za jutrišnji obračun: “Priprave na tekmo so potekale po ustaljenem ritmu. Zavedamo se pomembnosti naloge in nasprotnika, vemo kje je dober in kje ima težave. Fantje so izredno osredotočeni, s tega vidika ni nobenih težav, razen poškodovanega Aleša Mejača pa so vsi ostali pripravljeni na tekmo.”

Aleš Mejač bo zaradi poškodbe izpustil jutrišnji obračun. (Foto: Jure Banfi)
Aleš Mejač bo zaradi poškodbe izpustil jutrišnji obračun. (Foto: Jure Banfi)

“Maccabija ni bilo lahko preučiti, saj so v novi sezoni odigrali zgolj dve uradni tekmi. So ekipa, ki igra zelo hitro in dinamično ter išče globino. Sallalich je dal prve okvirne informacije o nasprotniku ter potrdil moja predvidevanja in videnja. Dejstvo je, da je ekipo zapustil Mitrović, a so pridobili dva novinca (op. p. Nosa Igiebor in Eden Ben Basat), a v tem trenutno še ne vemo, če sta že pridobila pravico nastopa,” je o tekmecu še dodal 42-letni Mariborčan, ki bo lahko jutri računal tudi na Sintayeha Sallalicha, ki je dal osnovne informacije o nasprotniku vijoličastih. Vodja trenerskega štaba je prejel tudi vprašanje o podobnostih Maccabija in Barcelone, saj večina trenerskega štaba Izraelcev prihaja s katalonskega kluba: “Določene smernice z Barcelono bi lahko potegnili, a to seveda ni nivo igralcev, ki igrajo v Barceloni. Tudi sistem igre ni enak kot pri Špancih, je pa opaziti podobnost v hitrosti in igri v globino. Ni konkretnih smernic, so pa nekakšni obrisi.”

“Vzdušje v moštvu je odlično. Za nas je to tekma kot vsaka, cilji so enaki kot pred Zrinjskim, gremo iz tekme v tekmo. Nasprotnik kakršnkoli je, je premagljiv, a se zavedamo, da ne bo lahko. Nerad kalkuliram, a vemo kaj nas čaka za tem in kakšna je nagrada, za katero se dela. A najprej nas čaka prva tekma,” je sprva dejal Marko Šuler, ki je v novi sezoni eden najboljših mož v dresu Maribora. Vijoličasta štirica izraelskega  prvaka dobro pozna, saj je pred dvema letoma nosil dres mestnega tekmeca Hapoela: “Maccabi se ni veliko spremenil, igrajo predvsem po tleh, malce tudi na kontakt, in s hitrim kroženjem žoge. Nevarni so predvsem z globinskimi žogami med igralce, so neugodna ekipa, ki se zna dobro postaviti, a so dokaj neučakani in se jih da hitro presenetiti, a znajo igrati in kaznovati nasprotnika, še posebej, če gre ta v tekmo naivno in se odpre. Niso pa ‘bav-bav’ ekipa. “

Marko Šuler: "Maccabi nas bo zagotovo podcenjeval!" (Foto: Nicky Kristl)
Marko Šuler: “Maccabi nas bo zagotovo podcenjeval!” (Foto: Nicky Kristl)

Izkušeni Korošec je, podobno kot trener Šimundža, mnenja, da bodo nogometaši Maccabija Mariborčane zagotovo vsaj malce podcenjevali: “Kljub temu, da je Maribor v zadnjem času morda stopničko višje, nas bo Maccabi zagotovo vsaj malce podcenjeval, saj gre za velik klub s tradicijo. Je pa za njih zagotovo velika slabost, da ne igrajo pred domačimi navijači, ki znajo ustvariti odlično vzdušje,” je o prednostih Mariborčanov spregovoril 31-letni branilec, ki v paru z Aleksandrom Rajčevićem na uradnih tekmah v novi sezoni še ni dovolil zadetka, kar bo tudi eden od ciljev v obeh tekmah z Izraelci: “Na vsaki tekmi je cilj ne dobiti zadetka. Obramba je temelj vsega, celotna ekipa dela v obrambi in napadu, to ne sloni zgolj na dveh ali treh igralcih. Menim, da na igrišču dobro stojimo, kar se zagotovo pozna tudi v obrambi. V evropskih tekmovanjih pa je še toliko pomembneje ne dobiti zadetka. Tako na domači kot tudi gostujoči tekmi bomo skušali mrežo ohraniti nedotaknjeno.”

Še enkrat pa velja apel k neizražanju politične, verske in rasne nestrpnosti, saj bo tekma zaradi izraelske udeležbe še pod večjim drobnogledom širše javnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…