Marko Šuler je bil po uvodnem treningu priprav za spomladanski del sezone, točno opoldne tudi uradno predstavljen kot nova okrepitev vijoličaste zasedbe. 30-letni Korošec se je po šestih letih igranja v tujini vrnil v domovino, Maribor pa bo po Dravogradu in Gorici oblekel dres še tretjega slovenskega prvoligaša.


“Zame je izjemen privilegij, da lahko predstavljam barve takšnega kluba, kot je Maribor in to v trenutku, ko se piše zgodovina,” so bile uvodne besede centralnega branilca, ki bo na hrbtni strani vijoličastega dresa nosil številko štiri. Šuler v moštvu varšavke Legie ni imel najboljše epizode, ob predstavitvi pa ni skrival zadovoljstva ob prestopu v mariborske vrste, saj s klubom deli podobno visoke cilje: “Imam ogromno športnih motivov, da Mariboru pomagam še do večjih uspehov.  Za letom, ki sem ga imel za seboj, je bil Maribor takšen izziv, ki ga ni moč izpustiti. Ko ti nekdo izkaže takšno spoštovanje, se ni težko odločiti. Cilji kluba so visoki in motivi so podobni mojim. Verjamem, da bomo v Ljudskem vrtu spremljali prijetno, težko in predvsem uspešno pomlad. Če bo možno, pa si želimo stopiti še višje.”

Šuler, ki je v najstniških letih srednješolske klopi gulil tudi v družbi sošolke Tine Maze, se kljub visokim ciljem Maribora zaveda, da je v letošnji sezoni konkurenca v slovenskem prostoru večja, kot pred leti, a obenem dodaja, da je Maribor vodilo in svetilnik za vse slovenske klube: “V Sloveniji se že nekaj časa dobro dela in upam, da nam bodo tudi druge ekipe sledile. Ni naključno, da je Maribor vodilni slovenski klub, saj se uspehi kluba vrstijo iz leta v leto. Upam, da se bo na slovenske stadione v prihodnosti vrnilo še nekaj več ljudi, da bodo bolj polni. Nogomet se igra zaradi njih in z njihovo pomočjo iz tribun lahko raven nogometa dvignemo še za stopničko višje.”

“Ljudski vrt ima dušo in ta stadion ima v sebi nekaj magičnega. Z reprezentanco smo v Ljudskem vrtu spisali prekrasno zgodbo. Že kot otrok pa sem v Ljudskem vrtu spremljal Ligo prvakov. Občutki na tem igrišču so res nekaj posebnega in še enkrat ponavljam, res je privilegij, da lahko igraš na tem stadionu in za ta klub, ko celotno mesto in pokrajina dihata s teboj,” se je razgovoril še o novem ‘prebivališču’, saj bo v bližini Ljudskega vrta preživel velik del vsakdana. Ljudski vrt bi ga lahko ob dobrih predstavah vrnil tudi v reprezentančne vrste, z dobro sezono pa bi si lahko znova priigral prestop v tujino, a se Korošcu po letih igranja v tujini ne mudi iz mariborske ekipe: “Sem pristaš dolgoročnih odločitev, tako da se v Mariboru ne mislim ustaviti le za kratek čas. Nerad menjujem klube, zato tudi na Maribor ne gledam tako, da bi se po dobro odigrani sezoni selil nekam drugam. Moje misli so pri Mariboru in morda zaključim tukaj tudi kariero. Vseeno pa imam še kar nekaj let igranja pred seboj.”

Seveda pa ob koncu predstavitve, bolj v šali kot za res, ni izostalo niti vprašanje o garderobi, natančneje o oblačilih zelene barve: “Po pravici povedano oblačil zelene barve praktično nimam nič. To enostavno ni moja barva. Sedaj bo na meni prisoten še kakšen kos oblačila več v vijolični barvi. Nekaj malega sicer že imam, a verjamem, da bom v prihodnje še bolj vijoličast, kot sem bil do sedaj.”

Šuler, ki je v izbrani vrsti Slovenije zbral 39 nastopov in se veselil tudi treh zadetkov, bi se lahko publiki v Ljudskem vrtu predstavil na eni največjih in najpomembnejših tekem v zgodovini kluba, dvoboju s špansko Sevillo. Brez dvoma bodo njegove bogate izkušnje dodaten adut trenerja Anteja Šimundže.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…