Po tem, ko je bil Marko Ranilović kar pol leta brez kluba, ga je v ponovni pogon spravil alfa in omega Zavrča Miran Vuk. Ranilović se mu je za izkazano zaupanje zahvalil tudi z izjemnimi predstavami v državnem prvenstvu. Še več, na kar sedmih srečanjih je ostal nepremagan in pripomogel k temu, da je završki prvoligaš v prvem delu prvenstva osvojil 29 točk. Vratar Zavrča se želi v zimskem premoru predvsem dobro spočiti in odklopiti misli od nogometa. Na zbor se želi vrniti čim bolj spočit ter pripravljen na nove podvige.


V prvem delu prvenstva je ekipa Zavrča odigrala izjemno dobro, saj so osvojili ogromno število točk, a je nato sledil nerazumljiv padec. O razlogih za slabše predstave smo povprašali tudi Ranilovića, ki je dejal: “Na zadnjih tekmah je med samimi igralci prišlo do nekakšne nervoze. V prvem delu sezone smo bila prava ekipa, nato pa smo se nekako ‘opustili’ in prišlo je do razhajanj. Menim, da so nekateri igralci imeli kakšno težavo, mogoče ni bila osredotočenost na takšnem nivoju, kot je bila na začetku prvenstva. Prav tako disciplina ni bila na takšnem nivoju, kot je bila v prvem delu. Na začetku prvenstva smo v obrambi igrali na visokem nivoju, tudi v napadu nam je šlo. Nato pa smo začeli po svoje, nismo se držali trenerjevih navodil. Če se lahko izrazim nekoliko drugače, nam je bunker v prvem delu prvenstva prinašal točke. Škoda, da nismo nadaljevali s takšnim slogom igre, saj bi osvojili še kakšno točko več.” Njegove obrambe so bile na nekaterih srečanjih bleščeče, spet so se obudili spomini, ko je na Madžarskem, pri Ferencvarošu, zaradi izjemnih obramb, postal prvi tuji kapetan kluba. A otrok Maribora se pri tem ne misli ustaviti, saj meni, da je prostora za napredek še vedno dovolj. “Na moji strani je statistika, a verjamem, da je lahko vselej bolje. Nisem zadovoljen s tem, kar sem pokazal v tem delu sezone, želim si še boljših predstav. Res je, da sem v prvenstvu  kar sedemkrat ostal nepremagan, a si želim še izboljšati to statistiko. Zavedam se, da je vedno lahko še bolje. Po polletnem premoru sem lahko zadovoljen s tem, da sem držal nekakšno kontinuiteto. S svojim rezultatom pa nisem popolnoma zadovoljen,” je povedal prvi vratar Zavrča.

Marko Ranilović: "Za dobre predstave je 'kriv' trener vratarjev." (Foto: Jure Banfi)
Marko Ranilović: “Za dobre predstave je ‘kriv’ trener vratarjev.” (Foto: Jure Banfi)

Vrnitev na igrišča je bila težka, sploh po tem, ko je pol leta treniral samostojno in ni bil v tekmovalnem ritmu. V Zavrču so ga sprejeli z odprtimi rokami in mu pomagali do dobrih obramb. “Vrnitev na igrišče je uspela, a pomembno vlogo pri tej vrnitvi imajo moji soigralci, trener Orehovec in gospod Vogrinec, trener vratarjev. Z njim sem se vsak dan pogovarjal in tudi, če sem kdaj zabredel v težave, me je ponovno spravil na pravo pot. Pri moji vrnitvi je odigral ogromno vlogo, saj me je venomer spodbujal. Moram poudariti, da me k delu ni potrebno gnati, saj sem izredno marljiv,” je še povedal nekdanji vratar Ferencvaroša in Kapošvarja. V Zavrču bo v tem prestopnem roku izredno burno, saj je velika večina njegovih soigralcev že zapustila haloške vrste. Od staroselcev sta ob Raniloviću v klubu ostala še dva Slovenca, Jure Matjašič in Doris Kelenc, ob plejadi novincev sta se moštvu priključila še obetavna Blaž Dobaj in Rok Zorko. “Verjamem, da bodo ljudje, ki so na pozicijah za kadrovanje, opravili svoje delo tako, da bo ekipa Zavrča izredno kakovostna tudi v nadaljevanju prvenstva. Potrebno se bo podrediti ekipi, to bom storil tudi jaz in to pričakujemo vsi od igralcev, ki bodo prišli v Zavrč. Vendar kadrovanje ni moja stvar. Na meni je, da v vratih opravim svoje delo in tako bo tudi ekipa odigrala na višjem nivoju,” je o kadrovanju dejal vratar. Ranilović je imel ponudbo tudi iz tujine, a zaenkrat se še ni odločil, da zapusti Slovenijo. Priznal je, da ga vleče v tujino, a ne za vsako ceno. “Z glavo skozi zid ne bom rinil. Meni je najbolj pomembna kontinuiteta tekem. Rad bi branil, a nikoli se ne ve, kje te kaj čaka. Vsako stvar bo potrebno dobro premisliti in se nato odločiti. Trenutno mi je najpomembnejše to, da se dobro spočijem, da bom na zbor prišel spočite glave. Pred drugim delom prvenstva želim biti dobro pripravljen, saj bo pomlad zelo zahtevna.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…