V celjskem prvoligašu so predstavili prvega novinca v letošnjem prestopnem roku. Potem ko sta moštva med drugimi zapustila tudi Miha Korošec in Tadej Žagar Knez, so grofje iskali rešitev za položaj desnega bočnega branilca in jo našli v Marku Jakoliću.


“Prvi občutki so čudoviti, saj se mi je ponudila priložnost igranja na najvišjem nivoju slovenskega klubskega nogometa. Ob tem bi se rad iskreno zahvalil nogometnemu klubu Celje za ponujeno priložnost, ki jo bom vsekakor skušal čim bolje izkoristiti, tako da bo korist obojestranska. Pred menoj je sicer obilo trdega dela, a se vseh izzivov veselim,” je bo sklenitvi dvoletnega dogovora za spletno stran celjskega kluba povedal 23-letni nogometaš, ki ima že izkušnje iz Švice in Makedonije. Nogometno pot je začel v Brežicah, nadaljeval pri Krki, leta 2010 pa se je preseill v Krško, za katerega je v treh različnih obdobjih odigral 61 ligaških tekem in dosegel tudi osem zadetkov. Po enoletnem igranju za Livar iz Ivančne Gorice, je kariero nadaljeval pri makedonskem prvoligašu Ohridu 2004, kjer si je zlomil nogo in počival pol leta in se nato vrnil v Krško, od koder se je lansko poletje preselil v švicarskega tretjeligaša Grenchen, ki pa je zapadel v finančne težave, zaradi česar se je igralec vrnil v Krško, v dresu katerega je v lanski sezoni odigral 21 srečanj in dosegel tri zadetke.

Celjani v teh dneh preizkušajo tudi Tilna Klemenčiča, ki se je zadnje tri sezone dokazoval v dresu kranjskega Triglava. Vsega 18-letni branilec, ki je uporaben na vseh položajih obrambne vrste, ima kljub mladosti že precej članskih izkušenj, saj je na prvoligaških zelenicah odigral že 54 tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…