Mariborčani so nacoj na svojem stadionu odigrali povratni dvoboj proti škotski ekipi Rangers. Vijoličasti so pred svojimi navijači lovili dva gola zaostanka s prve tekme, vendar so danes kljub dobri predstavi v zaključnih akcijah preveč grešili in po izidu končnih 0:0 se je napredovanja v naslednji krog veselila ekipa iz Glasgowa.


Po začetnem otipavanju so Mariborčani hitro prevzeli pobudo na terenu in prešli v napad. Prvič so resneje zapretili v 18. minuti, ko je Tavares nevarno streljal z roba kazenskega prostora, Mcgregor je njegov poizkus ubranil, nato pa je do odbitka prišel Mešanović, a bil pri zaključku nenatančen. Dve minuti kasneje je streljal Zahović, vendar meril preko vrat. Škoti so prvič zapretili šele v 25. minuti igre, ko je po podaji Tavernierja s prostega strela v domačem kazenskem prostoru najvišje skočil Goldson, ki pa je z glavo meril previsoko. Deset minut kasneje doslej najlepša priložnost za Mariborčane. S strelom iz prostega strela iz okrog 35 metrov je Dervišević želel presenetiti McGregorja, ki je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. V zaključnih minutah prvega polčasa pa še po en strel v okvir na vsaki strani. V 42. minuti je gostujočega vratarja s strelom z roba kazenskega prostora ogrel Vrhovec, nato pa v naslednjem napadu strel Morelosa naravnost v naročje Handanovića, kar je bil tudi edini resnejši poizkus gostov.

Drugi del sta oba trenerja začela z identičnima enajstericama. Prvi so ponovno zapretili domačini, ki so že po dveh minutah igre prišli do novega strela v okvir vrat, vendar pa je Zahovićev poizkus z bližine bil prešibak in McGregor ni imel težjega dela. Nekaj trenutkov kasneje pa izigrana obramba gostov, Tavares je žogo podaljšal na desno stran do osamljenega Hotića, ki se je preveč obotavljal in lepo priložnost prepoceni zapravil, potem ko je ponovno z blokom bila na mestu obramba Škotov. V 52. minuti pa prve težave za domačine. Zaradi poškodbe je igrišče moral zapustiti Klinar, ki ga je zamenjal Pihler. Po desetih minutah nato tudi priložnost za Rangerse. Po globinski podaji se je Murphy znašel v obetavni situaciji, a je njegov strel po tleh zletel mimo Handanovićevih vrat. Mariborčani so vse bolj pritiskali proti gostujočim vratom in ponovno zapretili v 64. minuti, ko je Vrhovec po izvedbi kota z glavo meril previsoko. V 71. minuti pa izredna priložnost Tavaresa za vodstvo. Po podaji Pihlerja se je Brazilec znašel sam na treh metrih pred gostujočimi vrati, a je njegov strel McGregor z izjemno reakcijo odbil in ohranil mrežo nedotaknjeno. Sedem minut pred koncem rednega dela priložnost tudi za goste, potem ko se je po kotu v gneči najbolje znašel Morelos, ki pa je streljal visoko preko vrat. Mariborčani so še naprej pritiskali proti gostujočim vratom, vendar so vse preveč grešili v zakjučkih, kar je ponovno bilo evidentno v sodnikovem dodatku, ko je Tavares zapravil strel iz bele točke oziroma ponovno je zablestel McGregor, ki je poizkus kapetana vijoličastih odbil in pokopal še zadnje upe vijoličastih. Tekma se je tako končala brez zadetkov, kar pomeni, da so se naprej uvrstili Škoti, ki bodo za uvrstitev v skupinski del evropske lige igrali proti ruski Ufi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…