[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=602]

Na stadionu ob Kamniški Bistrici v Domžalah so Mariborčani nadaljevali niz dobrih rezultatov v spomladanskem delu prvenstva in zmagali že tretjič zapored. Tokrat so premoč vijoličastih morali priznati domžalski nogometaši, ki so naleteli na zelo razpoloženega in motiviranega tekmeca.


Uvod srečanja ni poskrbel za preveč razburjenja na tribunah in je minil brez pravih priložnosti. Po strelu Koruna v začetnih minutah, ki je le ogrel dlani dobro postavljenega Handanovića, so pobudo prevzeli gostje iz Maribora, vendar pa je domača obramba dobro stala na terenu pred svojim kazenskim prostorom in je zlahka ustavljala nalete nasprotnikov. Prvi resen poizkus proti vratom domačinov so Mariborčani izpeljali v 23. minuti in takoj prešli v vodstvo. Cvijanović je izvajal prosti strel z leve strani in poslal lep predložek v kazenski prostor domače ekipe, kjer je najvišji bil Mendy in z glavo matiral nemočnega Vidmarja.  Le dve minuti kasneje so po spletu srečnih okoliščin do imenitne priložnosti za izenačenje prišli domačini, vendar pa se Maksimović sam pred vratarjem Handanovićem ni dobro znašel in njegov šibak strel je bil lahek plen za gostujočega čuvaja. V 28. minuti so domačini zahtevali najstrožjo kazen, saj bi naj po njihovem mnenju Šuler na nepravilen način zaustavil enega od domačih napadalcev, vendar pa se Skomina ni oglasil. V zaključnih minutah polčasa pa je pobudo ponovno prevzel Maribor in vijoličasti so imeli dve lepi priložnosti za povišanje vodstva. Prvič v v 39. minuti ko so preko Fajića, Cvijanovića in Mendija izpeljali hiter protinapad 3 na 2, vendar pa je pred kazenskim prostorom Domžal bosanski napadalec slabo reagiral in s slabo podajo prepoceni zapravil obetavno situacijo. Le minuto kasneje bi se Fajić lahko oddolžil svojim soigralcem, vendar pa je njegov strel z zunanjim delom noge v daljši vratarjev kot Vidmar imenitno obranil.

Začetek drugega polčasa je pripadel domačinom, ki so si takoj priigrali nekaj obetavnih priložnosti. Prvo že v uvodnih sekundah polčasa, ko je Parker z desne podal ostro žogo v kazenski prostor gostov, ki pa je v sredini ni pričakal nobeden od domačih napadalcev. Minuto kasneje je nato poizkusil Živec, vendar Handanović ni imel večjih težav s strelom Primorca. Živec je bil nevaren tudi v 52. minuti, ko si je priigral strel z roba kazenskega prostora, ki pa je švignil tik ob desni vratnici. Šele po desetih minutah drugega dela so do prve priložnosti prišli Mariborčani. Po dolgi podaji Cvijanovića je Mendy na 35 metrih žogo z glavo podaljšal in podal do osamljenega Fajića, ki je stekel proti vratom Vidmarja in iz 18 metrov silovito kresnil po žogi, ki pa je stresla prečko in se odbila nazaj v polje. Bosanski napadalec si je na tem srečanju priigral kopico priložnosti, vendar pa je v zaključkih akcij bil premalo odločen. Že dve minuti kasneje je ponovno imel lepo priložnost za zadetek, vendar pa je njegov poizkus loba bil preslabo izpeljan in ponovno se je v domačih vratih izkazal Vidmar. Slednji je dvoboj proti Bosancu dobil tudi v 72. minuti, potem ko je Fajić lepo kombiniral pred domačimi vrati in  se otresel dveh branilcev, vendar pa je v zaključku slabo reagiral in namesto strela le podal žogo v roke Vidmarja. Vse zapravljene priložnosti so se Mariborčanom maščevale v 77. minuti, ko je debitant v Prvi Ligi Aladin Šišić prodrl po desni strani in žogo zavrl v sredini kazenskega prostora gostov, kjer je na pravem mestu bil Živec in žogo poslal v nebranjeno mrežo. Mariborčani so nato pritisnili na plin in dve minuti kasneje jih je Viler ponovno popeljal v vodstvo, potem ko je z roba kazenskega prostora z levico zadel malo mrežico in premagal nemočnega Vidmarja za končnih 2:1, kar je tudi bil zadnji strel  v okvir vrat na srečanju.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…