Nogometaše Maribora danes ob 20:15 čaka povratna tekma z gruzijsko Čihuro, na kateri bodo vijoličasti lovili napredovanje v tretji predkrog kvalifikacij za evropsko ligo. Na prvi tekmi v Tbilisiju se je tekma končala z 0:0.


“Novo dokazovanje, nova tekma povečanega pritiska. Vemo, kaj nam prinaša Evropa v tem poletnem obdobju in se zavedamo, da je najbolj pomembna, čeprav ne smemo zanemariti domače lige. Gruzijce smo po prejšnjih analizah dobro spoznali na igrišču. Kot vsaka kvalifikacijska bo izredno zahtevna tekma, potrebovali bomo tudi dovolj potrpežljivosti in vemo, kako do uspeha,” pred tekmo razmišlja Dare Vršič, ki je v nedeljo na prekmursko-štajerskem derbiju začel v prvi postavi in na terenu preživel 74. minut.

Po 0:0 na prvi tekmi bodo na domačem terenu lovili zmago in napredovanje po rednem delu, ob tem pa bodo morali biti pozorni tudi v obrambi. Domači strateg Darko Milanič se zaveda pomembnosti dvoboja in računa na racionalno igro svojih varovancev: “Čuti se, da je pred nami izredno pomembna tekma. Fantje so pripravljeni, kader je kot v Gruziji. Po tekmi z Muro je spet z nami tudi Dervišević. Po 0:0 v Tbilisiju moramo biti zelo pametni, to izhodišče moramo upoštevati skozi celotno tekmo. Rezultat nam ničesar ne zagotavlja, moramo zmagati in tako se bomo tudi lotili tekme. Ob tem pa bomo dobili tudi podporo, ki jo nujno potrebujemo. Ljudski vrt mora biti naša prednost, da ob naši dobri predstavi uresničimo cilj.”

V primeru napredovanja Mariborčane v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja Rangers – Osijek. Po prvi tekmi so v bistveno boljšem položaju Škoti, ki so na Hrvaškem zmagali z 1:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…