Drugo današnje srčenje 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Ljudskem vrtu, kjer bo drugo uvrščeni Maribor gostil sedmo uvrščeno Krško. Spomladi neprepričljive Mariborčane, čaka še tretje spomladansko srečanje pred domačimi gledalci. Srečanje med vijolicami in nuklerci se prične ob 18.00 uri, pravico pa bo delil Rade Obrenović.


Vijoličasti, v četrto domače srečanje prihajajo z porazom, ki so ga doživeli med tednom proti Domžalam. Darko Milanič ima pred pričetkom srečanja nekaj težav, saj pravice nastopa nima Martin Milec, ki ima zaradi 4 rumenih kartonov prepoved nastopa na nocojšnji tekmi. Milanič za srečanje proti Krškemu na njegovem mestu pripravlja mladega Hodžića. Za Mariborčane danes štele je le zmaga, saj jim je vodilna Olimpija sicer ob tekmi več v sredo pobegnila že na sedem točk razlike. Darko Milanič, pred srečanjem s Krčani napoveduje nujno zmago: »Moramo zmagati! Vsak posameznik, z menoj na čelu, mora živeti za to tekmo. In potem le za naslednjo. Napake, ki so se nam dogajale v zadnjih tekmah, veliko stanejo in so nedopustne. Ne smejo se več ponavljati, prav tako nihče ne sme pomisliti, da je situacija nerešljiva. Vse je še odprto v boju za naslov. To niso prazne besede, pred nami je ogromno tekem, še dva derbija. Najprej pa Krško.«

V prid vijoličastim govori tudi statistika, Mariborčani so oba letošnja dvoboja dobili. V Krškem so zadeli kar petkrat, medtem ko so v Ljudskem vrtu zmagali z 3:2, zmagoviti zadetek pa je takrat dosegel Aleks Pihler v 90. minuti.

Krčani prihajajo v Maribor po remiju med tednom proti Ankaranu. Zaradi vremenskih razmer so Krčani odigrali spomladi le dve uradni srečanji, v Velenju so visoko izgubili. Eden najpomembnejših adutov Alena Ščulca in zadnja ovira za mariborske napadalce bo Marko Zalokar, vratar Krčanov, ki pred srečanjem v Ljudskem vrtu pravi, da bodo na igrišču poskušali napraviti vse, da se v Krško vrnejo z dobrim rezultatom: »Maribor je tekmec, kot vsi drugi, zato se na današnjo tekmo pripravljamo enako kot na ostale nasprotnike. V Ljudskem vrtu je vedno užitek igrati. Razplet bomo videli, a smo športniki in v boj bomo vsekakor krenili z željo po točkah. Tako je vedno. Na igrišču bomo poskušali narediti vse, da pridemo domov z dobrim rezultatom.«

Alenu Ščulcu pred srečanjem proti Mariborčanom ne bo mogel računati na Miljana Škrbića in Nikolo Mandića.

Se bo vijoličastim uspelo pobrati po porazu z Domžalami in bodo proti Krškemu vknjižili vse tri točke? Ali bodo Krčani še poglobili krizo Mariborčanov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…