Maribor je še drugič zapored pripravljalno tekmo odigral na domačih tleh, tokrat so v Ljudskem vrtu gostili bivše ruske prvake, ekipo Lokomotive iz Moskve in jo premagali z rezultatom 2:0. Vijoličasti so predvsem v prvem polčasu navdušili z igro in popolnoma zasenčili eminentne goste iz Moskve ter vprašanje o zmagovalcu rešili že po prvih 45 minutah.


Pred okrog 1,200 gledalci so Mariborčani bili tisti, ki so od prve minute držali žogo v svoji posesti in gostom vsilili svoj ritem igre. Do prve resne priložnosti so prišli že po petih minutah igre, po kombinaciji Berića, Tavaresa in Cvijanovića, vendar je poizkus slednjega ubranil Guilherme. Nekaj minut kasneje je s strelom ob daljši vratnici poizkušal Črnic, vendar neuspešno. V 13. minuti pa šok na tribunah. Po grobem posredovanju ruskega reprezentanta Torbinskega je v bolečinah obležal Agim Ibraimi, ki je moral zapustiti igrišče. Kakšno je stanje z lani najboljšim posameznikom Prve Lige bo znano v prihodnjih dneh. Premor zaradi poškodbe ni zmedel vijoličastih, ki so nadaljevali z dobro igro in v 28. minuti je prišlo do prve spremembe rezultata. Po zelo lepi akciji celotne ekipe je Bohar v kazenskem prostoru zaposlil Tavaresa, ki je s spretnim strelom premagal sonarodnjaka v vratih Lokomotive in povedel Maribor v vodstvo. Domači kapetan je imel še eno priložnost v 35. minuti, vendar je takrat bil nenatančen. Se je pa rezultat vnovič spremenil v 41. minuti. Po globinski podaji Milca sta v protinapad stekla Berić in Bohar, ki sta se znašla sama pred vratarjem Lokomotive in jima ni bilo težko zaključiti. Nesebično podajo Beriča je izkoristil Bohar, ki je zabil v prazno mrežo in tako dosegel svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu. Ob začetku akcije je Berić najbrž bil v prepovedanem položaju.

V drugem delu se je igra umirila in tokrat so več od igre imeli igralci v rdečem, ki so na začetku polčasa zamenjali skoraj celotno enajsterico. Še en ruski reprezentant, Roman Šiškin, je po uri igre iz prostega strela že premagal Handanovića, vendar je njegov strel za las zgrešil okvir vrat. Sledil je poizkus Cvijanovića, ki je na drugi strani ciljal daljši spodnji kot ruskega vratarja, vendar zgrešil za pol metra. Zadnjih 20 minut je pobuda bila na strani gostov iz ruske prestolnice, ki bi v tem času enostavno morali zadeti vsaj enkrat, vendar so na trenutke bili zelo nespretni. Deset minut pred koncem so Rusi po hudi napaki Keka prišli do žoge v domačem kazenskem prostoru, vendar je seneglaski napadalec N’Doye streljal preko praznih vrat in požel salve smeha s strani mariborskih navijačev. Čeprav so v zadnjih 20 minutah bili v podrejenem položaju so si danes Mariborčani zaslužili zmago in tako uspešno opravili z generalko v Ljudskem  vrtu. Naslednjo domačo tekmo bodo prvaki namreč odigrali 13. julija, ko se bodo v prvem krogu Prve Lige pomerili z Zavrčem. Še prej vijoličaste preko meje na prijateljski tekmi čakajo nogometaši nemškega Kaiserslauterna, nato pa v Celju sledi tekma superpokala proti Olimpiji.

MARIBOR 2:0 LOKOMOTIVA MOSKVA
Strelci: Tavares (28), Bohar (41)

Maribor: Handanović, Milec (81 Kek), Rajčević (50 Mevlja), Arghus, Trajkovski (50 Mejač), Cvijanović, Mertelj (70 Viler), Črnic (50 Mezga), Ibraimi (16. Bohar, 90 Moravac), Berić (74 Ploj), Tavares (58 Mendy). Trener: Ante Čačić.
Lokomotiva Moskva: Guilherme, Šiškin, Durica, Mihalik, Janbaev, Tarasov, Tigorev, Torbinsky, Samedov, Caicedo, Pavlyuchenko. Igrali so še: Krešić, Čorluka, Belyaev, Zapater, Miranchuk, Tkachev, N’Doye, Maicon. Trener: Leonid Kuchuk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…