Danes ob 20.15 uri nogometaše Maribora v Ljudskem vrtu čaka povratni dvoboj proti škotskemu Rangersu, na katerem bodo vijoličasti lovili dva gola zaostanka s prve tekme. Tekma, ki je za Mariborčane zagotovo najpomembnejša v dosedanjem delu sezone, a hkrati tudi najzahtevnejša.


Zadetek Coulibalija v zaključnih minutah prvega dvoboja v Glasgowu je močno zmanjšal možnosti Maribora za napredovanje, vendar domači strateg Darko Milanič ne dvomi, da je njegovo moštvo sposobno zaostanek izničit ter napredovat v naslednji krog: “Kar vidim pri fantih, po tem, kar se dogaja, je opazno, da komaj čakamo tekmo. Pred nami je super dvoboj proti zelo dobremu nasprotniku. Želimo ga oddelati brez napak, kombinatorno, pametno, maksimalno agresivno. Do zmage, ki bi nas popeljala naprej.”

“Da je nasprotnik nevaren v protinapadih, je jasno. So zelo neposredni, hitro se odločajo za pošiljanje predložkov pred gol. So agresivni, z žogo in brez žoge. Pri naših namenih, da napademo, ne smemo biti preveč odprti. Predvsem pa s čim manj napakami. Ko govorimo o napakah, omenjamo velike, ki se na tem nivoju ne smejo dogajati, saj te nasprotnik s takšno kvaliteto kaznuje. Včasih je bil kak slabši trenutek, a proti slabšemu moštvu nismo bili kaznovani. Zato moramo biti odlični v izvedbi. Ob tem pa imeti veliko kombinatorike, ustreznega sodelovanja in iskati dobre rešitve. Dobro bo treba izvajati prekinitve, izkoristiti prostore, ki se nam bodo ponudili v conah za udarce,” pred dvobojem razmišlja 50-letni strokovnjak na klopi vijoličastih, ki se zaveda težavnosti naloge in upa na bučno podporo s tribun, ki bi ponesla njegovo moštvo k zastavljenemu cilju, uvrstitvi v naslednji krog: “Pomembna naša prednost bo Ljudski vrt. Prepričan sem, da bodo navijači podpirali našo željo in agresivnost ter nas peljali naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Koper pravico iskal na sodišču!?

Glede na to, da sta po tekmi z Bravom trener Kopra Zoran Zeljković in njegova desna roka D…