Podobno kot pri ostalih slovenskih prvoligaših tudi v Mariboru nogometaši še naprej niso v polnem pogonu in zadnje dneve iztekajočega leta odštevajo v krogu svojih najbližjih. Nekoliko drugače je v pisarnah Ljudskega vrta, kjer urejajo še zadnje podrobnosti pred začetkom zimskega pripravljalnega obdobja.


Mariborčani bodo pred spomladanskim delom morali oddelati še priprave, ki jih bodo preživeli v domačih krajih in ponovno tudi v Turčiji. Varovance Darka Milaniča bo v tem obdobju čakalo nekaj kvalitetnih pripravljalnih preizkušenj, nasprotniki pa za zdaj povečini ostajajo še dobro varovana skrivnost.

A informacije počasi curljajo v javnost in tako je postalo jasno, da se bodo v Turčiji vijoličasti na eni od pripravljalnih tekem pomerili z avstrijskim velikanom Rapidom iz Dunaja. Tekma naj bi bila na sporedu 4. februarja v Beleku.

Zeleno-beli so z rekordnimi 32. naslovi prvaka ter ob tem še 14. pokalnimi lovorikami z naskokom najuspešnejši klub pri naših severnih sosedih. Ob tem se Dunajčani, ki imajo v tej sezoni na domačih tekmah povprečje dobrih 19 tisoč gledalcev, lahko pohvalijo tudi z naslovom nemških prvakov, kar je klubu uspelo leta 1941, ko je Avstrija bila del Nemčije. Največji uspeh na mednarodnem prizorišcu je Rapid dosegel leta 1985 in 1996, ko se je uvrstil v finale Pokala pokalnih zmagovalcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…