Nogometaši Maribora že imajo zagotovljen 15. naslov državnih prvakov, jutri pa bodo proti Krškemu zaključili z domačimi tekmami v letošnji sezoni ter se po tekmi s svojimi navijači na štajerski “čagi” poveselili osvojitve nove zvezdice.


Že to je za privržence Maribora seveda dovolj velik razlog za ogled tekme, a na njej bi lahko navijači vijoličastih spisali še eno zgodbo, ki je niso že več kot dva desetletja. Pisala se je sezona 1996/97, ko so v štajerski prestolnici prvič v zgodovini kluba slavili naslov državnega prvaka. Takrat so v zadnjem krogu Mariborčani potrjevali naslov in lovili točke proti Beltincem, zgodovinski trenutek in zmago s 5:1 pa si je na tribunah Ljudskega vrta ogledalo rekordnih 14 tisoč gledalcev, ki so kasneje po ulicah mesta slavili še dolgo v noč. To je bila tudi prva in doslej edina sezona, ko je kateri od slovenskih prvoligašev ob koncu sezone imel povprečje gledalcev višje od pet tisoč na tekmo. Številka se je takrat ustavila pri 5289 in nikoli več ni bila ogrožena, do trenutne sezone.

Povprečje 5289 gledalcev na tekmo bo sicer še naprej rekordno tudi po tej sezoni, saj pred zadnjo tekmo število potrebno za nov rekord presega kapaciteto Ljudskega vrta, a v sredo bi lahko Mariborčani drugič v zgodovini prve lige dosegli oziroma presegli vsaj mejnik pet tisoč. Trenutno povprečje na tribunah Ljudskega vrta je 4765 gledalcev, kar pomeni, da bi si dvoboj proti Krčanom moralo ogledati vsaj devet tisoč gledalcev, si čimer bi bila dosežena magična meja. Bo navijačem vijoličastih uspelo?  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…