NK Maribor se bo v prvem izločilnem dvoboju Evropske lige pomeril s špansko Sevillo. V primeru uspeha pa bi se v osmini finala pomeril z zmagovalcem dvoboja med Betisom in Rubinom iz Kazana.


Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so po žrebu osmine finala Lige prvakov opravili še žreb šestnajstine finala evropske lige, kjer je svojega tekmeca dobil tudi Maribor. Med možnimi nasprotniki Mariborčanov je bilo v krogu nosilcev enajst od dvanajstih zmagovalcev skupinskega dela, razen prvouvrščenega Rubina iz iste skupine, ob tem pa še štirje tretjeuvrščeni iz Lige prvakov z največjim številom osvojenih točk. Slovenski prvaki se bodo februarja pomerili s Sevillo. “Odličen razplet. Sevilla je velik klub, z odlično ekipo in odličnimi navijači. Uživali bomo,” so bile prve besede Zlatka Zahovića po žrebu. Trener vijoličastih Ante Šimundža pa zelo spoštljivo govori o naslednjem tekmecu : “Sevilla je klub, ki je v zadnjem dvoboju dvakrat osvojil to tekmovanje, tedaj še z imenom pokal Uefe. Ponaša se z veliko tradicijo odličnih nogometašev, ki so nosili majico španskega kluba. Pred nami sta dve tekmi za uživanje, v katerih pa bomo želeli potrditi svojo vrednost. Dočakali smo poseben privilegij, da smo lahko bili med udeleženci žreba v tem rangu tekmovanja. Ko se o Mariboru v evropskih krogih govori tudi v tem delu leta, se vsi še dodatno zavedamo, kaj nam je uspelo. Ne bomo pa le sodelovali v nadaljevanju tekmovanja. V dvoboju s favorizirano Sevillo nimamo kaj izgubiti, lahko pa ogromno pridobimo.” Prva tekma bo 20. februarja v Ljudskem vrtu, čez teden dni pa še gostovanje v Sevilli.

V Nyonu pa so opravili še žreb osmine finala evropske lige. Maribor bi se v primeru uspeha proti Sevilli pomeril z zmagovalcem para Betis – Rubin Kazan, torej bo znova potoval v Španijo ali pa bi se ponovno pomeril z ruskim klubom, s katerim je bil skupaj že v skupinskem delu tekmovanja.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…