NK Maribor se bo v prvem izločilnem dvoboju Evropske lige pomeril s špansko Sevillo. V primeru uspeha pa bi se v osmini finala pomeril z zmagovalcem dvoboja med Betisom in Rubinom iz Kazana.


Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so po žrebu osmine finala Lige prvakov opravili še žreb šestnajstine finala evropske lige, kjer je svojega tekmeca dobil tudi Maribor. Med možnimi nasprotniki Mariborčanov je bilo v krogu nosilcev enajst od dvanajstih zmagovalcev skupinskega dela, razen prvouvrščenega Rubina iz iste skupine, ob tem pa še štirje tretjeuvrščeni iz Lige prvakov z največjim številom osvojenih točk. Slovenski prvaki se bodo februarja pomerili s Sevillo. “Odličen razplet. Sevilla je velik klub, z odlično ekipo in odličnimi navijači. Uživali bomo,” so bile prve besede Zlatka Zahovića po žrebu. Trener vijoličastih Ante Šimundža pa zelo spoštljivo govori o naslednjem tekmecu : “Sevilla je klub, ki je v zadnjem dvoboju dvakrat osvojil to tekmovanje, tedaj še z imenom pokal Uefe. Ponaša se z veliko tradicijo odličnih nogometašev, ki so nosili majico španskega kluba. Pred nami sta dve tekmi za uživanje, v katerih pa bomo želeli potrditi svojo vrednost. Dočakali smo poseben privilegij, da smo lahko bili med udeleženci žreba v tem rangu tekmovanja. Ko se o Mariboru v evropskih krogih govori tudi v tem delu leta, se vsi še dodatno zavedamo, kaj nam je uspelo. Ne bomo pa le sodelovali v nadaljevanju tekmovanja. V dvoboju s favorizirano Sevillo nimamo kaj izgubiti, lahko pa ogromno pridobimo.” Prva tekma bo 20. februarja v Ljudskem vrtu, čez teden dni pa še gostovanje v Sevilli.

V Nyonu pa so opravili še žreb osmine finala evropske lige. Maribor bi se v primeru uspeha proti Sevilli pomeril z zmagovalcem para Betis – Rubin Kazan, torej bo znova potoval v Španijo ali pa bi se ponovno pomeril z ruskim klubom, s katerim je bil skupaj že v skupinskem delu tekmovanja.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija svojega napadalca poslala na posojo v Črno goro

Že pred tedni so pri ljubljanski Olimpiji javno objavili, da na Mihaila Perovića resneje n…