V Ljudskem vrtu je Maribor pred svojimi navijači slavil drugo zmago v sezoni, potem ko so vijoličasti že v prvem polčasu odločili srečanje proti Domžalam. Končni rezultat se je ustavil pri 3:1.


V moštvu Mariborčanov se je po skoraj devetmesečni odsotnosti v kader vrnil Nemanja Mitrović, ki je okreval po težki poškodbi kolena. Vijoličasti so obračun začeli zelo podjetno in do vodstva prišli že v 14. minuti, ko je Gregor Sikošek z odličnim predložkom z leve v gostujočem kazenskem prostoru našel Aleksa Pihlerja, ki je z glavo žogo zabil v mrežo. Stvari so se za Domžalčane močno obrnile na slabše sredi prvega dela, saj so v 26. minuti zaradi nespametne poteze Senijada Ibričića ostali z igralcem manj na terenu. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je namreč s komolcem v predel vratu ustavil Sikoška in si prislužil direktni rdeči karton. Prednost so Štajerci znali izkoristit in do odmora še dvakrat premagali Ajdina Mulalića. V 31. minuti je Mirko Mutavčić z ostro podajo pred gostujočimi vrati našel Rudija Požega Vancaša, ki mu z bližine ni bilo težko povišat vodstva, le pet minut kasneje pa je s svojim drugim zadetkom Pihler povišal na visokih 3:0. Po podaji Jana Repasa je poizkusil Požeg Vancaš, a mu je Mulalić strel odbil, vendar le do roba kazenskega prostora, kjer je na pravem mestu bil Pihler, ki je z močnim udarcem zabil še drugič na srečanju.

V nadaljevanju so petnajstkratni državni prvaki brez večjih težav obdržali ugoden izid, čeprav so se gostje iz Domžal z igralcem manj prikazali v precej dobri luči. Prvi so sicer takoj na samem uvodu zapretili domačini, potem ko se je Pihler znašel v odličnem položaju za svoj tretji zadetek, a se je preveč obotavljal in priložnost je splavala po vodi. Že v deveti minuti drugega polčasa so varovanci Dejana Djuranovića tudi prišli do znižanja rezultata, ko se je z zelo lepim zadetkom izkazal Zeni Husmani. Preostali del srečanja je minil precej mirno, z izjemo 88. minute, ko so Mariborčani bili blizu povišanja vodstva. Marko Alvir je preigraval na desni strani in poslal predložek v kazenski prostor Domžalčanov, kjer je najvišji ponovno bil Pihler, a mu je novo veselje preprečila prečka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …