Mariborčani, ki so lani že petnajstič osvojili naslov državnih prvakov, bodo prvoligaško sezono odprli v Ljudskem vrtu proti kranjskemu Triglavu. Tudi letos je edini cilj vijoličastih osvojitev naslova, medtem ko je primarni cilj orlov obstanek med elito.


Maribor je letošnjo sezono že začel v sredo, ko so varovanci Darka Milaniča v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov gostovali v Reykjaviku in se proti islandskemu prvaku Valurju veselili visoke zmage. Tokrat bodo vijoličasti v Ljudskem vrtu gostili Triglav in v vlogi izrazitega favorita lovili prve tri točke v letošnjem prvenstvu. V dosedanjih 15 srečanjih v štajerski prestolnici so Mariborčani zmagali kar 12-krat, a na zadnji tekmi med obema nasprotnikoma, 18. maja v 34. krogu prejšnje sezone, so Kranjčani na tekmi s šestimi zadetki domov odnesli točko. “Dobra ekipa, ki se zna postaviti na igrišču. Moramo biti 100-odstotni pri naši izvedbi, recept bo tekma proti Valurju. Strokovni štab nas je že pripravil na naslednjega nasprotnika, ki je nekoliko spremenil ekipo. Začetek prvenstva vedno prinaša veliko energijo, zato lahko pričakujemo zahtevno tekmo, ki pa jo želimo zmagati,” pred dvobojem opozarja domači vezist Dino Hotić, ki se je pred dnevi razveselil rojstva sina. Visoka evropska zmaga trenerju Darku Milaniču daje možnost rotiranja igralcev tudi med tednom na povratnem dvoboju proti Islandcem, a najbrž je že na današnjem dvoboju proti Kranjčanom za pričakovati nekaj novih obrazov v primerjavi z prvim dvobojem proti Valurju. Klop vijoličastih vsekakor je dovolj velika in kakovostna, da si 51-letni Izolan to lahko privošči.

Kranjčani so v prejšnji sezoni dolgo časa bili boj za odrešilno 8. mesto na lestvici, kar je v zadnjih spomladanskih krogih četi Dejana Dončića tudi uspelo. Pred novo sezono je ekipa doživela prevetritev in bo še nekoliko mlajša kot v prejšnji. Največja nevarnost za mreže nasprotnikov bo še naprej izkušeni Luka Majcen, ki se je lani podpisal pod 17 zadetkov in na lestvici strelcev zaostal zgolj za Luko Zahovićem. Triglavani bodo v Ljudskem vrtu lahko odigrali sproščeno in z željo ponovno presenetiti vijoličaste na njihovem terenu. Na zadnjih štirih medsebojnih dvobojih v Ljudskem vrtu so orli kar dvakrat ostali neporaženi, kar prav gotovo predstavlja dodatno motivacijo za goste, a tudi opozorilo za domačine. Nazadnje so, kot že omenjeno, Kranjčani iz Ljudskega vrta odnesli točko, ki so si jo izborili z rezultatom 3:3. “Tista tekma je odlična podlaga, a dvomim, da nas tokrat čaka podobna. Ekipi bosta drugače zastavili taktiko, predvsem si želimo, da ne prejmemo treh zadetkov, kot je bilo v zadnjem primeru. Imamo ambicije in želimo že od začetka osvajati pomembne točke,” se dvoboja spominja izkušeni vezist Aleš Mertelj, ki je velik pečat pustil prav v dresu današnjega nasprotnika. Ali lahko Triglav preseneti tudi tokrat?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…