Nogometaši Maribora so na povratnem dvoboju drugega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v Ligo prvakov, v šokantni končnici po podaljšku, vendarle strli žilavi AIK in si izborili napredovanje v naslednji krog, kjer pa slovenske prvake ponovno čakajo Skandinavci.


Vijoličaste pred zagotovitvijo igranja v Evropi vsaj do decembra sedaj čaka Rosenborg. Norvežani so danes z 2:0 ugnali beloruski BATE in si s skupnih 3:2 priborili dvoboj proti petnajstkratnim slovenskim prvakom. Rosenborg je najuspešnejši klub na Norveškem, doslej so naslov prvaka slavili kar 26-krat, nazadnje pa so v skupinskem delu katerega od evropskih pokalov igrali v prejšnji sezoni. Takrat so v evropski ligi v skupini s Celticom, Leipzigom in Salzburgom osvojili eno točko. Njihov najbolj znani nogometaš je prav gotovo nekdanji član Arsenala in napadalec danske reprezentance Nicklas Bendtner.

V primeru napredovanja proti Norvežanom bi se Mariborčani uvrstili v zadnji kvalifikacijski krog za uvrstitev v Ligo prvakov in si s tem zagotovili igranje vsaj v skupinskem delu Lige Evropa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…