Strateg Maribora Darko Milanič je pred samim srečanjem nekoliko presenetil z začetno enajsterico, saj sta na klopi obtičala dva, ki sta do sedaj dobivala veliko priložnosti. Napadalec Luka Zahović in ofenzivni vezist Dino Hotić. Namesto njiju sta se v začetni enajsterici znašla kapetan Marcos Tavares in Jasmin Mešanović. Od prve minute sta začela, v zadnjem tednu nekoliko poškodovana, Marwan Kabha in Aleksander Rajčević.


Državni prvaki Slovenije so proti prvakom Islandije v srečanje krenili agresivneje, bolje in predvsem odločneje, kot so to kazali proti Zrinjskemu v prejšnjem krogu. Prvi so poskusili prav Mariborčani, ko je lepo akcijo s približno 25 metrov zaključil Kabha, a je gostujoči vratar Gunnar Nielsen njegov strel brez težav ubranil. Mariborčani so še naprej vršili pritisk in si v dvajseti minuti priigrali priložnost preko Mešanovića, a so Islandci še pravočasno pred njim izbili žogo v kot. Islandci so v prvi polovici prvega polčasa nekajkrat jalovo poskusili, njihovi streli so končali daleč od okvira vrat Jasmina Handanovića. V trideseti minuti je poskusil še Valon Ahmedi, a je njegov strel iz petindvajsetih metrov zletel mimo vrat Nielsna. V triinštirideseti minuti je s sredine krenil proti vratom Islandcev Kabha, iz tridesetih nameril in udaril, ter zatresel prečnik. Tik pred odmorom je poskusil še Ahmedi, a visoko preko vrat.

Nato pa je v udaril ponovno kapetan Maribora Marcos Tavares. Rajčević je lepo našel samega Tavaresa, ki je z glavo rutinirano premagal nemočnega Nielsna. Zadetek je Maribor ponesel, vršili so pritisk in si že v naslednjem napadu priigrali lepo priložnost, a padca Mešanovića v kazenskem prostoru glavni sodnik srečanja Andris Triemanis ni označil za enajstmetrovko. Izjemno priložnost v 66. minuti je po podaji Mitje Vilerja zapravil še Blaž Vrhovec, ki je z glavo udaril preko vrat Islandcev. Drugi polčas je bil precej bolj dinamičen in gledljiv. Darko Milanič je v petinsedemdeseti minuti opravil prvo menjavo in namesto Ahmedija v igro poslal Damjana Boharja. Vijoličasti se z zadetkom prednosti niso zadovoljili in so še naprej vršili pritisk na zadnjo vrsto Islandcev ter nekajkrat poskusili od daleč z nenevarnimi streli. Nato so Mariborčani opravili še eno menjavo, saj je Mešanovića menjal napadalec Luka Zahović. Bolj se je bližalo konec srečanja, bolj je igra Maribora padala. Tempo je bil počasen in zdelo se je, da so bili domačini zadovoljni z minimalno zmago, ki so jo na koncu tudi dosegli. Mariborčani bodo na Islandijo odpotovali z minimalno zmago, ki so jo dosegli proti prvaku Islandije Hafnarfjördorju z zadetkom kapetana Tavaresa. Tistega Tavaresa, ki je še enkrat več dokazal, da je nesporen kralj strelcev kvalifikacij za evropske pokale. In v Mariboru ga slavijo. Z njegovim zadetkom so še bližje cilju, ki so si ga zadali.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…