Tekmo med državnimi in pokalnimi prvaki so še enkrat več dobili Mariborčani, ki proti Goričanom nadaljujejo ligaški niz neporaženosti, ki traja že od maja 2009. Obračun je z dvema zadetkoma odločil najboljši strelec državnega prvenstva Luka Zahović. V mariborskem taboru je bila enajsterica zaradi reprezentančnih tekem malce premešana. Tako v enajsterici ni bilo Filipovića ter poškodovanega Ibraimija, na klopi je tekmo spremljal tudi kapetan Tavares. V domačem taboru je prvič po poškodbi zaigral kapetan Jogan, po dolgem času je tekmo začel Arčon, Žigon pa še ni pripravljen za vseh 90 minut, tako da je tekmo začel na klopi za rezerviste.


Igra je bila v prvem polčasu dokaj dinamična, posledično sta si ekipi izmenjavali v napadih. Mogoče so bili malce bolj konkretni v priložnostih domačini, ki pa priložnosti, kot velikokrat v letošnji sezoni, niso znali unovčiti. V prvih desetih minutah, je za domačine dvakrat malce bolj resno poizkušal Arčon, ampak njegova strela po prodoru z leve strani nista bila natančna, enega od njih je Handanović brez težav ukrotil. Sledilo je daljše obdobje, ko si ekipi nista priigrali resnejših priložnosti. To pa se je spremenilo v 29. minuti, ko je Mendy zadel prečko. Na desni strani, skorajda pri kotu, je nenadoma streljal in meril v daljši kot, a je na njegovo žalost žoga zadela le prečko. V 34. minuti pa najlepša priložnost za Gorico. Po globinski podaji Innocentija ter po slabem izbijanju mariborskih branilcev, je Henty z desne strani sam prodrl pred vrata Handanovića, kjer pa se je zapletel. Kljub temu pa je z roba kazenskega prostora neovirano streljal, a je bil njegov strel nenatančen, tako da je žoga šla mimo desne vratnice gostujočega gola. Do polčasa je za Gorico, po podaji Hentya, poizkušal še Džuzdanović, a meril čez gol. Za zamujene priložnosti so bili domačini kaznovani v 43. minuti. Akcijo je na desni strani pričel Stojanović, žogo podal v sredino proti Vršiču, ki je s podajo v prostor zaposlil Zahovića, ta pa je z lepim strelom premagal Simčiča in postavil izid prvega polčasa.

Drugi polčas so malce bolje začeli Goričani. Najprej je po odbitku iz živega zidu poizkušal Henty, a meril točno v Handanovića, nato pa je po protinapadu Arčon po levi strani ušel Stojanoviću ter lepo prodrl v kazenski prostor, vendar še enkrat več meril mimo gola. To pa je bila tudi zadnja resnejša priložnost za domačine. Mariborčani so še enkrat več kaznovali Goričane in v 58. minuti postavili končni izid tekme. Viler je še enkrat več poslal lep predložek z leve strani, v sredini je bil najspretnejši Zahović, ki je zadel še sedmič v letošnjem prvenstvu. Po drugem golu gostov se Goričani niso več pobrali. Mariborčani so tako še naprej pretili. Tako je v 63. minuti poizkušal  Sallalich, ampak meril mimo gola. Dokončno pa je bila tekma zaključena v 72. minuti, ko je Modolo še drugič porumenel, tako da so morali domačini tekmo končati z igralcem manj. Do konca tekme so imeli gostje še nekaj priložnosti, da bi povišali rezultat, a so bili v zaključkih venomer nenatančni in tako je ostalo pri zmagi z dvema goloma razlike.

Maribor je kljub malce spremenjeni zasedbi dobil še en prvenstveni dvoboj v Novi Gorici. Še enkrat se je pokazalo, da morajo ekipe, ki igrajo proti državnim prvakom, izkoristiti vse ponujene priložnosti, če želijo upati na pozitiven rezultat. Goričani priložnosti niso izkoristili, zato pa so jih na drugi strani Mariborčani takoj kaznovali z dvema zadetkoma. Maribor bo pred naslednjim evropskim obračunom igral doma s Celjem, na drugi strani pa bodo Goričani igrali proti Radomljam.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…