Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krškega, ki jo je na igrišče poslal trener Darko Milanič. Na igrišču ni bilo niti enega igralca, ki je začel zadnje srečanje v Izraelu! Milanič je tako namenil počitek prav vsem iz prve postave. Nekateri mladi igralci so imeli tako lepo priložnost za dokazovanje, v ekipi je bil tudi povratnik po poškodbi Denis Šme. Debitantski nastop sedemnajstletnega Žana Kolmaniča in prvič s kapetanskim trakom na roki Luka Zahovič.


Obe ekipi sta na začetku srečanja poskusili z nekaj streli od daleč, a sta bila oba vratarja, domači Matko Obradović, kot tudi gostujoči Marko Zalokar, na mestu. V 13. minuti pa prva prisiljena menjava pri Mariboru. Po padcu Luke Zahovića na ključnico, to bi si naj celo zlomil, je v igro vstopil Sunny Omoregie. Takoj po menjavi pa so Mariborčani prišli do izjemne priložnosti. Martin Kramarić je prodrl po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Jasmin Mešanović, a je z izjemno obrambo postregel Zalokar in obdržal mrežo nedotaknjeno. Že v naslednjem napadu pa vodstvo Maribora. Gregor Bajde in Mešanović sta izmenjala dvojno podajo, Bajde je nato preigral še Zalokarja in z natančnim zaključkom poskrbel za veselje na tribunah Ljudskega vrta. To je bil prvi zadetek Bajdeta v tej sezoni. Viole niso pozabile na legendo Maribora Stipeta Balajića, čigar številka je upokojena, saj so skandirale njegovo ime. Državni prvaki so še naprej vršili pritisk proti vratom Krškega in si pripravili še nekaj lepih priložnosti, a so ostale neizkoriščene. Krčani so poskušali predvsem s streli z razdalje, še najbližje zadetku je bil Tonči Mujan, a je njegov strel zletel za las preko vrat Maribora. V 32. minuti se je dvakrat izkazal vratar Zalokar, ki je ubranil strela Bajdetu in Mešanoviću. Igra Maribora je bila izredno lepa, hitra. Mladci so v prvem polčasu pokazali in dokazali, da se v bodoče lahko še kako resno računa na njih. V zadnji minuti prvega polčasa pa hiter protinapad Krškega, ki pa se je končal s slabim zaključkom Mujana in tako je ostalo pri rezultatu iz 17. minute, ko je Maribor v vodstvo popeljal Bajde.

V drugem polčasu so s strelom v okvir vrat poskusili Krčani, a je strel Marka Jakoliča Obradović odbil v polje in ohranil mrežo nedotaknjeno. Do priložnosti je v nadaljevanju prišel tudi Kramarić, a je njegov strel bil nenatančen. Krško je za številne zapravljene priložnosti kaznovalo Maribor in v 63. minuti prišlo do izenačenja. Do strela z levico z roba kazenskega prostora je prišel David Kovačič, žoga se je pred Obradovićem odbila, vratar Maribora je izredno slabo posredoval ter si sam potisnil žogo v mrežo. Kolmanič je poslal imeniten predložek v kazenski prostor, Mešanović je bil najvišji z glavo, a je Zalokar s pantersko parado ubranil njegov strel. Darko Milanič je opravil dve menjavi in z Damjanom Boharjem, ki je menjal Omoregija, zadel v polno. Hitronogi Prekmurec je v 74. minuti zadel iz roba kazenskega prostora za novo vodstvo Maribora, potem ko je izkoristil podajo Mešanovića. Omeniti velja, da je Sandija Ogrinca zamenjal Marwan Kabha in tako je domači strateg opravil vse tri menjave. V 81. Minuti so Krčani lepo izigrali domačo obrambo, lepo podajo Nikole Mandića je izkoristil Miljan Škrbić, ki je dosegel še svoj sedmi zadetek v tem prvenstvu. Škrbić je poskusil še enkrat, a je tokrat bil Obradović na mestu in žogo odbil v kot. Na drugi strani je s strelom po tleh poskusil še Kramarić, a nenatančno. V 96. minuti pa zadetek Aleksa Pihlerja za zmago. Bohar je izvajal kot, najvišji v kazenskem prostoru je bil Kabha, ki je nameril z glavo, a je Zalokar njegov strel odbil do Pihlerja, ki je pospravil žogo v mrežo in poskrbel za zmago Maribora proti Krškem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Danes bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko s…