Po današnjem senzacionalnem dnevu v kvalifikacijah za Evropsko ligo, ko so favoriti eden za drugim izgubljali in padali kot zrele hruške, je sedaj že povsem jasno, da Maribor v jutrišnjem žrebu za skupinski del ne bo uvrščen v četrti boben. Vijoličasti bodo tako imeli lepe možnosti, da jim žreb dodeli premagljive nasprotnike oziroma lažje kot v primeru, če bi bili v skupini klubov z najnižjim koeficientom.


Kar osem nosilcev je moralo danes izpasti proti klubom z nižjim koeficientom od mariborskega, da bi se vijoličasti preselili v boben višje. To se je tudi zgodilo, saj so Braga, Stuttgart, Udinese, Spartak, APOEL, Saint-Étienne, Partizan, Feyenoord, Nordsjælland in Nice naleteli na mino med nenosilci, medtem ko je bil Beşiktaş izključen iz tekmovanja zaradi prirejanja izidov. Pred žrebom bo UEFA med poraženci izbrala tudi srečnega poraženca in trenutno pa še ni znano v kateri boben bo uvrščena ta ekipa in kakšen bo njen koeficient. Srečanje med nizozemskim AZ Alkmaarjem in grškim Atromitisom je bilo zaradi požara na stadionu prekinjeno v 59. minuti ob vodstvu Grkov z 1:0 in igralcu več (skupno 3:2 v korist Nizozemcev). Dvoboj se bo nadaljeval jutri dopoldan.

Zaradi dogodkov povezanih s turškim Beşiktaşem, nizozemskim AZ Alkmaarjem in še neznanim srečnim poražencem, vsi možni nasprotniki Maribora še niso znani, saj ni znana niti sestava vseh jakostnih bobnov. Zagotovo je le, da bodo ob vijoličastih v tretjem bobnu tudi Legia, Maccabi Haifa, Rapid, Paços de Ferreira, Estoril, Sheriff, Chernomorets, Kuban. V vsakem bobnu bo sicer 12 klubov. Žreb skupin bo jutri ob 13. uri na sedežu UEFA v švicarskem Nyonu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…