V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije si bosta v sobotnem večernem terminu nasproti stala ljubljanska Olimpija in vodilni Maribor. V letošnji sezoni bo to tretji medsebojni dvoboj, prvega so Mariborčani v Stožicah dobili z 0:3, medtem ko je Olimpija z 1:2 slavila v Ljudskem vrtu.


Ljubljančani, ki zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici, za vodilnim Mariborom zaostajajo že 10 točk. Zeleno-beli so po uvodnih zmagah gostovali v Kranju, kjer so po vodstvu z 0:1 ter zgrešenemu strelu z bele točke, poraženi v sodnikovem dodatku. Oba zadetka v dresu Triglava je dosegel nekdanji član kluba iz prestolnice, David Tijanić. Kljub visokemu zaostanku za vodilnim Mariborom, se v taboru aktualnih prvakov ne predajajo. Rok Kronaveter, ki se je znova vrnil v moštvo, spodbudno pričakuje dvobj z največjim rivalom: “Vzdušje pred derbijem je dobro. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Zadnjo prvenstveno tekmo smo sicer izgubili, ampak imamo zdaj odlično priložnost, da se vrnemo v zmagovalni niz. Naredili bomo vse, da tekmo dobimo in zmanjšamo zaostanek. Zavedamo se, da bo težko, saj je Maribor izkušena ekipa, ki je bila že večkrat v takšnem položaju, a mi se ne predajamo, borili se bomo do konca.”

Mariborčani v spomladanskem delu ostajajo še neporaženi, ob remiju so vpisali tudi dve zaporedni zmagi in s pozitivnim nizom prihajajo v Stožice. Po odsluženi kazni se na klop vijoličastih vrača Darko Milanič. Pred srečanjem z Olimpijo je strokovni štab prejel dobre novice, saj se v moštvo počasi vračajo tudi poškodovani nogometaši. “Delovno ozračje je spodbudno, nikomur ni nič težko. Verjamem, da bo vse dobro potekalo in se bomo ustrezno pripravili. Ter šli v derbi – na puno! Število fantov, ki so v nogometnem treningu, se je bistveno popravilo. Zdaj delamo na tem, da bi jih usposobili za nastop na naslednjih tekmah. Imajo nekaj premora za seboj, vendar je dobro, da so zdravi. Priključili so se Viler, Milec in Šuler. Mlakar in Vrhovec še ne, vadita po individualnem programu, tako kot Uskoković, Bajde in Cotman. Vračata se po kazni Hotić in Pihler, tako da gremo v derbi v večjem številu kot v prejšnjo tekmo. Predvsem pa zelo motivirani, samozavestni,” je s pripravljenostjo svojih varovancev zadovoljen Milanič.

Zmaga bi Olimpiji vrnila upanje na obrambo naslova, v primeru zmage gostov, bi le ti bili še korak bližje osvojitvi novega naslova državnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…