V zadnjem sobotnem srečanju nas čaka poslastica iz Ljudskega vrta. Gre za večni derbi, kateri bi lahko že dal več vprašanj glede letošnjega prvaka v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Večni derbi na že več dni razprodanem Ljudskem vrtu se bo pričel ob 20.30 uri.


Po tem ko so Ljubljančani po remiju pretekli vikend doma proti Ankaranu osvojili le točko, derbi iz prvega mesta čakajo Mariborčani, ki so spomladi po manjši krizi le potrdili, da vijolice cvetijo spomladi. Mariborčani so nazadnje slavili v Krškem, za zmago je najprej izjemno prosti strel izvedel Amir Dervišević, tri točke pa je potrdil Luka Zahovič. Vijoličasti pa tako že devet tekem zapored ne poznajo poraza. Četa Darka Milaniča bi rada tudi po sobotnem zaključku derbija gledala tekmece z vrha lestvice. Darko Milanič pred derbijem poudarja, da želi, da njegovi varovanci odigrajo dobro, predvsem pa da zmagajo na kvaliteten način: »Vedno smo ponavljali, gremo tekmo po tekmo, zdaj smo tam, da lahko govorimo o derbiju. Na razprodanem stadionu moramo leteti. Hočemo odigrati dobro in zmagati, na kvaliteten način. Ni dvoma, da bomo imeli ekstremno dobro podporo. Signal, da ni več vstopnic, je jasen, prav tako kot naša naloga. V soboto na ‘puno’.« Eden izmed glavnih adutov Mariborčanov, bo gotovo Amir Dervišević, ki je pomladi dokazal, za kako kakovostnega vezista gre, ki pred derbijem poudarja, da je potrebno pred derbijem ostati popolnoma zbran: »Zdaj je na vrsti tisto, kar vsi komaj čakamo. Derbi, poln Ljudski vrt. Je lahko kaj lepšega? Ves čas smo verjeli, tudi ob vmesnem zaostanku, da lahko postanemo prvaki. O tem, s kakšnim motivom bomo šli na igrišče, ni treba niti govoriti. Se pa dobro zavedamo, da je pred nami zelo, zelo zahtevnih 90 minut. Zato ostajamo pri našem pravilu: popolna zbranost, temeljite priprave na tekmo in naprej po naši poti.«

Nogometaši ljubljanske Olimpije tako prihajajo v razprodani Ljudski vrt z točko zaostanka za večnimi tekmeci. Po tem, ko se je še pred mesecem zdela prednost Ljubljančanov skoraj neulovljiva, so varovanci Igorja Biščana, v zadnjem času prepustili preveč točk tekmecem in z remiji dovolili vijoličastim, da jih na lestvici prehitijo. Ljubljančani se zavedajo, da v Ljudskem vrtu igra samo zmaga, s katero bi ponovno zapletli prvenstvo, ter ga v samem finišu naredili še zanimivejšega. Igor Biščan si zagotovo beli glavo z trenutno neučinkovitostjo svoje ekipe, saj napadalcem ne gre in ne gre. Ampak hrvaški strokovnjak pred derbijem poudarja, da morajo njegovi varovanci vztrajati pri pozitivni igri in pri agresivnosti:  »Ni potrebno poudarjati, kako pomembna tekma nas čaka. Zagotovo največja v sezoni. Morali bomo pokazati svoje najboljše kvalitete. Prepričan sem, da lahko prekinemo manjši negativni niz in da pridemo do vseh treh točk. Moramo vztrajati pri pozitivni igri, pri agresivnosti, potem se nam bo nasmehnila tudi sreča. Igrali bomo tudi za naše navijače, ki so z nami že od začetka sezone in si zaslužijo borbo do zadnjega sodniškega žvižga in zmago.« V Ljudskem vrtu bo precej na udaru tudi ožja obramba zmajev, ki ji poveljuje kapetan Branko Ilić, ki pred derbijem poudarja, da se bo na tej tekmi videlo ali so iz pravega testa: »Vsi vemo, kaj nas čaka. Med sezono smo bili v zaostanku, v prednosti, zdaj smo spet v manjšem zaostanku. To pomeni zgolj to, da moramo biti pravi in da moramo narediti vse za zmago. Časa za popravne izpite več ne bo. Na tej tekmi bomo videli, če smo iz pravega testa. Sam sem prepričan, da je temu tako, na nas igralcih pa je, da v soboto to dokažemo. Vzdušje je pravo, pripravljeni smo na boj.«

Pred zadnjim letošnjim derbijem je potrebno še poudariti, da so se edine zmage v letošnji sezoni veselili vijoličasti, ki so bili boljši na domačem derbiju v novembru, ko so slavili z 1:0, takrat je za tri točke zadel kapetan Marcos Tavares, ki je zadel že v 6. minuti srečanja. Oba derbija v prestolnici pa sta se končala brez zmagovalcev, prvi tudi brez zadetkov, v zadnji pa z 1:1. Takrat je za vodstvo Ljubljančanov poskrbel Apau v 69. minuti, rezultat pa je izenačil Zahovič, ki je zadel osem minut pred iztekom rednega dela.

Bodo Mariborčani še četrtič letos v večnih derbijih ostali neporaženi, ter zadržali prvo mesto na lestvici? Ali bo Olimpija prvič v letošnji sezoni ugnala vijoličaste, ter se dva kroga pred koncem ponovno zavihtela na prvo mesto?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…