Maribor se je danes odpravil na prvo evropsko gostovanje v novi sezoni, kjer jih čaka obračun proti bolgarskemu moštvu Botev iz Plovdiva. Trener Ante Šimundža je s seboj vzel 24 nogometašev, med katerimi je tudi presenečenje v obliki mladega Maxa Bilaća, komaj 17-letnega obrambnega igralca, ki je s svojimi predstavami na pripravah prepričal strokovni štab.


 

Pot iz Gradca je bila nujna, saj mariborsko letališče trenutno ni operativno zaradi nedavnega neurja. Kljub temu so vijolčni odšli na pot s polno pripravljenostjo in optimizmom, da bodo v Bolgariji postavili trdne temelje za nadaljnje uspehe v evropskih tekmovanjih. Ekipa je zaradi poškodb ostala brez izkušenega Blaža Vrhovca in Andraža Žiniča, Karol Borys pa uradno še ni bil registriran za igranje. Vrnitev Josipa Iličića pa predstavlja pomemben korak k okrepitvi ekipe pred zahtevnim dvobojem. “Evropska gostovanja vedno prinašajo posebno vzdušje in izzive,” je dejal Šimundža pred odhodom. “Naš cilj je jasen – pridobiti prednost pred povratno tekmo na domačem terenu. Mladi igralci, kot je Max Bilać, prinašajo svežino in motivacijo v ekipo, kar je ključno za naš uspeh v tej sezoni.

 

Za Maribor bo to prva prava preizkušnja po poletnih pripravah, kjer so se dodobra pripravili na zahteven boj na mednarodnem in domačem terenu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…