Uvodno srečanje na spomladanski del prvenstva so danes v Ljudskem vrtu odigrali tudi nogometaši Maribora, ki so gostili madžarskega prvoligaša Haladas, srečanje pa se je po 90 minutah končalo brez zadetkov.


Prvi del srečanje so boljše pričeli gostje, ki so v uvodnih desetih minutah dvakrat poskušali, a je prvi strel zletel preko prečke, drugi strel gostov pa je Cotman preprečil vodstvo gostov. Sledila je boljša predstava vijoličastih, prvi je poskušal Dervišević, a je strel zletel mimo leve vratnice. V 33. minuti je vodstvo Mariborčanov po strelu Mešanovića preprečila vratnica. Tik pred koncem polčasa so si novo priložnost priigrali gostje, vendar je Comtan ponovno zaklenil svoja vrata.

V nadaljevanju je Darko Milanič na igrišče poslal novih enajst igralcev, ti pa so si prvo priložnost pripravili že uvodoma, ko je preko vrat meril Mulahusejnović. Tudi nadaljevanje je prineslo napadalno igro vijoličastih, ki so si priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, a so bili poskusi Tavaresa, Bajdeta, Felipeja Santosa, Vrhovca premalo natančni, tako da je na koncu ostalo pri najmanj priljubljenem rezultatu 0:0

Naslednjo prijateljsko preizkušnjo bodo vijoličasti odigrali proti velenjskemu Rudarju v soboto.

Maribor : Haladas 0:0

Maribor – prvi polčas: Cotman, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Mešanović, Zahovič, Mlakar

Maribor – drugi polčas: Irgolič, Rajčević, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Kramarić, Felipe Santos, Vršić, Bajde, Tavares, Mulahusjenović (70`, Žugelj)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …