Nogometaši Maribora so odigrali še četrto pripravljalno srečanje  in se prvič to poletje predstavili tudi gledalcem v Ljudskem vrtu, kjer se je sicer danes zbralo dobrih petsto gledalcev. V prvem polčasu so Mariborčani hitro zagospodarili in si pripravili kar nekaj priložnosti, eno od njih pa je v 38. minuti izkoristil Bohar. Drugi polčas je bil vsaj iz mariborskega vidika precej slabši, v prvi polovici drugega dela igre pa priložnosti ni bilo, nakar so potek srečanja preobrnili romunski rezervisti, med njimi tudi Adrian Mutu, ki je v 87. minuti zadel z bele točke, petnajst minut pred tem pa je izid izenačil Brazilec Gerson, ki je z glavo zadel po podaji s kota.


Prvo priložnost so si v 11. minuti srečanja pripravili vijoličasti, potem ko je po predložku Vršiča pred golom najvišje skočil Fajić, a mu je veselje preprečil prečnik. Minuto kasneje je Vršič poslal nov nevaren predložek pred vrata gostov, Mendy je bil za malenkost prenizek, žoga pa je zgrešila desno vratnico. V 14. minuti nova priložnost Maribora, po kotu je z glavo streljal Šuler, a je žoga najprej zadela levo in nato še desno vratnico in končala v naročju vratarja Pecanhe. Petrolul si v prvi polovici polčasa ni uspel pripraviti priložnosti, zato pa je bilo v 26. minuti znova vroče v nasprotnem kazenskem prostoru, po kombiniranju na polovici gostov je Dervišević žogo spravil do Boharja, ki je z leve strani kazenske prostora meril v daljši kot, a je žoga zgrešila levo vratnico. V 29. minuti nova lepa priložnost vijolic, Bohar je zaposlil Fajića, ki je bil spretnejši od svojega čuvaja, nato izigral še vratarja Pecanho in pred golom zaposlil Mendyja, ki pa je s težkega položaja streljal mimo leve vratnice. V 37. minuti pa so Mariborčani le kronali premoč, Filipović je z dolgo podajo po tleh na robu kazenskega prostora našel Boharja, ki je izigral ofsajd zanko gostov in s strelom v daljši vratarjev kot zadel ob levi vratnici. Petrolul je odgovoril dve minuti kasneje, ko je Fanchone prodorl po levi strani igrišča in z nevarnim predložkom pred golom iskal Prisona, a je Šuler, ki je žogo snel z glave Kamerunca, prekinil nevarno akcijo pred golom Maribora.

Tudi drugi polčas so bolje odprli nogometaši Maribora, v 51. minuti srečanja je Tavares zaposlil Fajića, ki je znova lepo preigraval na levi polovici kazenskega prostora, a nato streljal preko gola. Drugi polčas ni ponudil najboljše igre, v 65. minuti pa je bilo vroče v kazenskem prostoru Maribora, ko je Mejač žogo izbil pred Tamuzom, Cotman pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril mimo desne vratnice. Gostje so izid izenačili v 72. minuti, ko je po kotu z leve strani igrišča z glavo zadel rezervist Gerson Ferreira. V 76. minuti je bilo vroče tudi pred golom gostov, a so gostje s skupnimi močmi uspeli odbiti pred Tavaresem. Tri minute kasneje so nevarno zapretili tudi nogometaši Petrolula, z roba kazenskega prostora je nevarno streljal N’Koyi, a je Cotman žogo uspel odbiti mimo gola, v 81. minuti pa so Romuni odigrali novo nevarno akcijo, Mares je na levi strani kazenskega prostora dobil uporabno podajo, krenil proti vratom, kjer pa sta s skupnimi močmi strel blokirala Živko in Cotman. Prav Živko je bil tragični junak 87. minute, ko je sodnik Borošak po igranju z roko pokazal na belo točko, žogo pa si je namestil Mutu in s strelom po sredini Petrolul povedel v vodstvo. Zadnja priložnost na tekmi je v sodnikovem podaljšku pripadla povratniku v vijoličasti dres Ibraimiju, ki pa je z 20 metrov streljal preko vrat.

MARIBOR 1:2 PETROLUL PLOIESTI
Bohar (37′); Gerson (72′), Mutu (87′ pen)

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Mejač, Bohar, Filipović, Dervišević, Vršič, Mendy, Fajić. Igrali so še: Cotman, Arghus, Ibraimi, Tavares, Cvijanović, Zahović, Hotić, Viler, Vujčić, Živko, Mertelj. Trener: Ante Šimundža.
Petrolul: Peterson Pecanha, Alcenat, Hoban, Satli, Fanchone, Romario Pires, Pablo de Lucas, Njongo Priso, Juan Albin, Morar, Tamuz. Igrali so še: Bolboasa, Beta, Mutu, Mustivar, Gerson, Marinescu, Nepomuceno, N’Koyi, Mares. Trener: Razvan Lucescu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…