Sobotno dogajanje na slovenskih prvoligaških zelenicah bosta v Ljudskem vrtu zaključili ekipi Maribora in Celja, ki se bosta udarili na štajerskem derbiju. Dvoboj ekip, ki ju na lestvici ločuje 20 točk razlike bo na sporedu ob 17. uri.


Mariborčani so tik pred reprezentančnim odmorom z remijem v Stožicah ohranili točkovno prednost desetih točk na lestvici, ob tem pa podaljšali serijo tekem brez poraza v ligi. V primeru novih točk proti Celjanom bi se niz podaljšal na deset. “Imeli smo več časa, da se posvetimo treningom, taktičnim zadevam, zdaj pa že komaj čakamo, da spet začnemo s tekmami. Vemo, kakšne so naše naloge. Imamo 10 točk prednosti, lahko smo bolj sproščeni, a hkrati moramo ostati popolnoma osredotočeni na vse naše obveznosti, ki jih imamo na igrišču. Zavedamo se, da imamo opravka z dobro ekipo, ki zna igrati. Zato moramo biti na najvišjem nivoju, da bi uresničili cilj,” pred dvobojem razmišlja Dino Hotić, ki se zaveda kvalitet nasprotnika. Nazadnje, ko sta se konec avgusta ekipi srečali v Ljudskem vrtu ni bilo zmagovalca (1:1), a so vijoličasti na svoj račun prišli dva meseca kasneje, ko so na Areni Z’dežele slavili z visokih 5:0. Kot je že običajno bo tudi tokrat Darko Milanič imel nekaj skrbi s sestavljanjem ekipe, saj je še vedno poškodovanih nekaj nosilcev igre. Zadnji na spisku je Jasmin Mešanović, ki bo odsoten mesec dni, medtem ko ima težave ponovno tudi Martin Kramarič.

Varovanci Dušana Kosiča v Ljudski vrt prihajajo po visoki domači zmagi nad Triglavom, s katero so se tretjim Domžalam v boju za Evropo približali na vsega točko zaostanka. Statistika dvobojev v Ljudskem vrtu ne govori v prid Celjanom, a je potrebno poudariti, da so grofje v zadnjem obdobju trn v peti vijoličastim. Na zadnjih desetih gostovanjih v Mariboru so Celjani namreč ob štirih porazih zbrali še po tri zmage in tri remije, kar je spoštovanja vredna statistika in opozorilo predvsem za gostitelje dvoboja. Glavna aduta Dušana Kosiča bosta ponovno vodilni strelec lige Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger, ki odlično igrata v drugem delu sezone. Požeg Vancaš je v štirih spomladanskih krogih trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo in ob zadnji visoki zmagi nad Triglavom prispeval še dve asistenci, medtem ko se je Vizinger podpisal pod štiri zadetke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…