V Ljudskem vrtu je Maribor na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov gostil švedske prvake AIK iz Stockholma. Pred dobrih devet tisoč gledalci so se z zadetki Kronavetra in Ivkovića z rezultatom 2:1 veselili 15-kratni slovenski prvaki.


Trener Maribora Darko Milanič je proti Švedom na igrišče poslal identično enajsterico, ki se je že izkazala na dvoboju proti Valurju. To se je hitro obrestovalo, saj so vijoličasti hitro zagospodarili na igrišču in po vsega šestih minutah tudi povedli. Na levi sta kombinirala Viler in Kotnik, slednji je nato na drugi strani odlično zaposlil Hotića, ki je z globinsko podajo našel Kronavetra, kateri se je nato iz oči v oči z vratarjem Linnerjem zaključil za vodstvo z 1:0. Mariborčani so po zadetku še naprej igrali napadalno in držali žogo v svoji posesti, ta je ob polčasu bila 60% v posesti slovenskih prvakov, a si resnejših priložnosti niso priigrali. Na drugi strani je v 28. minuti, v  enem od redkih napadalnih akcij gostov v prvem polčasu, izid poravnal Goitam. Na levi strani igrišča je žogo izgubil Kotnik, sledila je bliskovita podaja pred domači kazenski prostor, ki jo je eritrejski napadalec po kratkem preigravanju s strelom v daljši vratarjev uspešno zaključil ter dosegel pomemben zadetek v gosteh. To je nekoliko prebudilo 12-kratne švedske prvake, ki so si nekaj trenutkov kasneje priigrali novo priložnost, a je Pirić dobro posredoval ob strelu z razdalje Elyounoussija. Pobudo so v zaključku prvega dela ponovno prevzeli Mariborčani, poizkus Hotića je v 33. minuti gostujoči vratar ubranil, poizkus Kronavetra pa je obramba Švedov blokirala in izbila v kot. Nato pa akcija za 2:1. Kronaveter je izvajal udarec iz kota in odlično v sredini kazenskega prostora našel Ivkovića, ki je z glavo v 38. minuti zabil za vodstvo in končnih 2:1 po prvem polčasu.

V drugem polčasu oba trenerja nista spreminjala postave in sta začela z enakima enajstericama kot v prvem delu. Gostujoči trener je ob polčasu svojo ekipo sicer postavil nekoliko višje proti mariborskim vratom, a še naprej so v posesti prevladovali vijoličasti. Med najdejavnejšimi je ponovno bil Hotić, ki je po dobri uri igre prestregel žogo in po preigravanju poizkušal s strelom z roba kazenskega prostora, a je gostujoči čuvaj mreže bil na mestu. Le nekaj trenutkov kasneje je do priložnosti prišel Cretu iz dobrih 30 metrov, vendar preko vrat. V 63. minuti se je v odlični priložnosti znašel Kotnik, ki je prejel podajo Kronavetra iz kota, a njegov strel je zletel tik ob desni vratnici Innerjevih vrat. Nekdanji član Gorice se je v lepi priložnosti znašel tudi v 70. minuti, ko ga je z lepo podajo v globino na robu kazenskega prostora našel Hotić, vendar je strel za nekaj centimetrov bil previsok. Blizu povišanja vodstva je v sodnikovem dodatku bil tudi Kronaveter, ki je po podaji Milca zaključil iz obrata, vendar pa je gostujoči vratar z odličnim posredovanjem ponovno rešil svoja vrata. Gostje si v drugem delu niso priigrali niti ene omembe vredne priložnosti, vendar pa so dosegli pomemben zadetek v gosteh, ki jim ohranja upanje pred povratnim dvobojem na domačih tleh. Mariborčani so po drugi strani dokazali, da se lahko kosajo s Švedi oziroma da so najmanj enakovreden nasprotnik in zagotovo bodo imeli svoje priložnosti tudi čez teden dni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…