Edina današnja tekma 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrana na stadionu Matije Gubce, kjer bo Krško gostilo Maribor. Srečanje se bo pričelo ob 16.50 uri, pravico pa bo delil Dejan Balažic.


Krčani se v srečanje proti Mariboru odpravljajo po dveh pozitivnih rezultatih, najprej so doma slavili proti velenjskemu Rudarju nazadnje pa osvojili točko proti Ankaranu v gosteh. Strateg Krčanov Alen Ščulac bo verjetno tudi tokrat dal priložnost mlajšim članom svoje ekipe, saj Posavci mirno pričakujejo zaključek prvenstva. Krčani so v zadnjem medsebojnem srečanju z Mariborčani slavili v Ljudskem vrtu, takrat so bili uspešnejši z 2:0.

Aktualni državni prvaki prihajajo v Posavje v pozitivni seriji, v zadnjem obračunu so osvojili točko v Domžalah s katero se še vedno držijo drugega mesta s točko zaostanka za vodilno Olimpijo. Vijoličasti so v edinem letošnjem srečanju proti Krčanom morali priznati premoč le tem v Ljudskem vrtu, a v zadnje m obračunu v Krškem so se visoke zmage veselili vijoličasti. Za vijoličaste danes v Krškem šteje le zmaga v kolikor še želijo upati, na osvojitev državnega naslova. Strateg Mariborčanov Darko Milanič, se v krško odpravlja z jasno izraženim ciljem:  »Poskušali bomo zadržati ta nivo, energijo, ki jo imamo. In predstave na visokem nivoju, popraviti pa obdobje v igri, ko nismo bili dobri. Glede na to, v kakšni fazi tekmovanja smo, se razumljivo povečuje tudi nervoza. Toda znamo se soočati s situacijo, gremo naprej po svoji poti in tudi v Krško se bomo odpravili v soboto z jasno izraženim ciljem.«

Lahko Krčani še drugič zapored presenetijo vijoličaste? Ali bodo Mariborčani nadaljevali s pozitivnim nizom?

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…