Uvodno srečanje 28. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Kidričevem, kjer bodo nogometaši Aluminija gostili Maribor. Srečanje v Kidričevem se bo pričelo ob 16.50, pravico na srečanju pa bo delil Andrej Žnidaršič.


Kidričane, ki so nazadnje doma remizirali proti Ankaranu, tokrat čaka izjemno zahtevna naloga, saj so vijoličasti trenutno v imenitni formi. Nogometaši Aluminija so sicer v letošnji sezoni Mariborčanom že zagodli, v Ljudskem vrtu so v uvodnem spomladanskem krogu iztržili točko. So pa Kidričani namučili vijoličaste tudi na zadnjem srečanju v Kidričevem, ko so kar dvakrat vodili, nazadnje pa le morali priznati premoč aktualnim državnim prvakom. Oliver Bogatinov srečanje proti favoriziranim Mariborčanom pričakuje v popolni zasedbi, saj nima kaznovanih igralcev, bosta pa tekmo zagotovo izpustila Denis Šme in Luka Štor, saj sta v Kidričevo posojen ravno iz Maribor.

Mariborčani prihajajo v Kidričevo v vlogi favoritov, zadnje rezultati pa to vlogo le še potrjujejo. Mariborčani so v zadnjih dveh srečanjih nasprotnikom nasuli kar enajst zadetkov, ob tem pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Darko Milanič nedvomno upa, da bodo tudi proti Aluminiju njegovi varovanci potrdili dobro formo, ter se iz najbližjega gostovanja vrnili z novimi tremi točkami, katere so nujne v boju za državni naslov. V zadnjih tekmah je izjemno formo potrdil Dino Hotić, ki pred tekmo v Kidričevem poudarja, se zaveda, da jih v Kidričevem čaka zahtevna preizkušnja: »Nismo dvomili, da lahko zmanjšamo zaostanek. In v nobenem trenutku nismo nehali verjeti v naslov prvaka. Sezona bo dramatična do konca, obeta se zanimiv zaključek in naredili bomo vse, da pridemo prvi do cilja. Najprej pa seveda ostajamo z mislimi le pri prvi naslednji tekmi, proti Aluminiju smo že imeli neprijetne izkušnje in vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja na poti do želenega podaljšanja niza zmag.«

Lahko Aluminij še drugič zapored preseneti Mariborčane? Ali bodo vijoličasti v Kidričevem podaljšali svoj niz zmag?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…