Prvo evropsko preizkušnjo pričakujejo tudi nogometaši Maribora, ki se bodo v albanski prestolnici danes ob 17.30 uri pomirili z Partizani Tirano.


Nogometaši Maribora, ki so v lanski sezoni igrali tudi v skupinskem delu lige prvakov, so v srečanju proti albanskim nogometašem nedvomno v vlogi favoritov, saj bi si z svojimi izkušnjami morali zagotoviti prednost že pred povratnim obračunom prihodnji teden v Ljudskem vrtu. Strateg vijoličastih Darko Milanič, je na pot vzel 21 nogometaše, ki bodo čakali na svojo priložnost, a zagotovo ima Primorec na klopi Maribora svojo idealno enajsterico za srečanje v Albaniji že izdelano.

Po včerajšnjem treningu na stadionu Selman Stermasi je vtise pred prvim srečanjem strnil Mitja Viler, ki poudarja, da so se bodo morali s soigralci prilagoditi razmeram, ki jih čakajo: »Res lahko poiščemo določene vzporednice in upamo, da bomo tudi rezultatsko tako uspešni, kot smo bili doslej. Žreb je običajno tako opravljen, da se v teh začetnih krogih upoštevani tudi geografski vidiki. Z razmerami smo se že seznanili, vroče bo, to smo vedeli. Prilagoditi se bomo morali tudi na igrišču, na drugačne žoge, a bodo pogoji za oboje enaki. Kar smo naredili doslej med pripravami, je prineslo samozavest. To je dobra popotnica, ampak zdaj nas čaka nova zgodba. Vedno je dobro izkoristiti ta trening, da spoznaš, kaj te čaka, potem imamo še nekaj časa za zadnje pogovore in osebno pripravo. Vemo, da o napredovanju odločata 2 tekmi, tukaj še ne bomo dobili končnega odgovora. Kot na vsakem gostovanju bo zelo pomembnih začetnih 20 minut, ko je treba umiriti tekmeca, da lahko potem odpeljemo tekmo v tisto smer, ki si jo mi želimo. Se pa zavedamo, da bo preizkušnja zahtevna, saj je Partizani pod prejšnjim vodstvom in italijanskim trenerjem pridobil na disciplini.«

Si bodo Mariborčani zagotovili rezultatsko prednost pred povratnim obračunom?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…