Za nogometaši Maribora je prva pripravljalna tekma v turškem Beleku, tokrat so moči mirili z že znanimi nasprotniki iz Lige prvakov moskovskim Spartakom. Srečanje se je v turškem Beleku končalo z povsem z identičnim rezultatom 1:1, kot septembra 2017 v Ljudskem vrtu.


Srečanje so imenitno pričeli Rusi, ki so Pirića premagali že v 6. minuti srečanja, ko je iz dobrih 18 metrov mrežo zatresel Melgarejo. Sledil je hiter odziv varovancev Darka Milaniča, saj so vijoličasti že v 15. minuti rezultat izenačili. Po spretnem preigravanju Luke Zahoviča, je le tega nepravilno oviral Dzhikia, armenski sodnik pa je brez oklevanja pokazal na belo točko, katero je uspešno realiziral Amir Dervišević. Do konca polčasa se rezultat več ni spremenil.

V 9. minuti nadaljevanja so vijoličasti po akciji Vilerja, Mlakarja in Hotića bili blizu povišanja vodstva, a je bil strel Hotića premalo natančen. V 72. minuti se je po dolgi odsotnosti na igrišča vrnil Martin Milec, kateri se je poškodoval v 1. krogu proti velenjskemu Rudarju. Tik pred koncem srečanja so Rusi preko Hannija imeli priložnost za zmago, a je strel zletel mimo vrat.

NK Maribor : Spartak Moskva 1:1 (1:1)

Dervišević 15`-11m; Melgarejo 6`

NK Maribor: Pirić, Klinar (72` Milec), Ivković, Šuler (81` Rajčević), Viler, Dervišević (67` Vrhovec), Cretu (67` Pihler), Hotić, Kramarič (46` Felipe Santos), Mlakar (67` Žugelj), Zahović (67` Tavares)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…