Uvodna tekma nedeljskega programa prve lige bo odigrana v Sežani, kjer bodo pred polnimi tribunami gostovali državni prvaki iz Maribora.


V Sežani se obeta praznik nogometa, na katerem bo domači Tabor poizkušal pomešati štrene Mariboru, ki je na prvenstveni tekmi nazadnje izgubil 17. avgusta v Celju. Kar 18 let mineva od zadnjega gostovanja Mariborčanov pri Taboru in brez dvoma bodo tribune na današnjem dvoboju povsem polne. “Prihaja aktualni prvak in sigurno pričakujemo dobro tekmo. Vemo, da na domačem stadionu pred svojo publiko igramo vedno dobro in to si želimo pokazati tudi tokrat. Izziv je velik, fantje so pripravljeni in željni tekme, tako da pričakujem težko, vendar dobro tekmo z naše strani,” pred dvobojem zadeve ocenjuje trener Kraševcev Almir Sulejmanović, ki je v zadnjem obdobju na treningih svoje ekipe lahko pozdravil nekatere povratnike po poškodbah, na katere Sežančani računajo v nadaljevanju sezone. Tabor je na domačih tleh zahteven tekmec v letošnjem prvenstvu, saj so rdeče-črni doslej na šestih tekmah zmagali štirikrat in bodo prav gotovo svoje priložnosti iskali tudi proti Mariborčanom, proti katerim so slavili tudi na omenjeni medsebojni tekmi iz leta 2001. Takrat je končni rezultat bil 2:1. Lahko Sežančani nekaj podobnega uprizorijo tudi tokrat?

Mariborčani so tik pred reprezentančnim premorom z remijem proti Muri prekinili niz šestih zaporednih zmag v prvenstvu, tokrat pa 15-kratne državne prvake čaka gostovanje pri novincu v ligi, proti kateremu si vijoličasti želijo vseh treh točk. “Dobro smo izkoristili ta premor. Dejansko smo opravili mini priprave in bili z mislimi ves čas že pri zelo pomembni tekmi, ki nas čaka v nedeljo. Po šestih zaporednih zmagah je bil niz v zadnji tekmi prekinjen, verjamemo, da le začasno. Gremo naprej z namenom, da nadaljujemo z uspešnimi igrami. Nekaj nasprotnikov je že imelo težave z njimi ali ostalo brez točk, morali bomo biti pazljivi. Potrebujemo odločno, samozavestno predstavo, ob naši pravi podobi. Do cilja moramo na način, ki smo ga že pokazali med zadnjo uspešno serijo,” je pred gostovanjem na skrajnem zahodu Slovenije odločen vezist vijoličastih Rudi Požeg Vancaš, ki bo ponovno eden izmed pomembnih adutov Darka Milaniča v napadu. Enainpetdesetletnik na klopi Maribora v ofenzivnem delu moštva nima večjih težav s sestavo ekipe, bo pa moral v obrambi zakrpati luknjo, ki jo je na zadnji tekmi povzročila izključitev Špire Peričića. S kom bo Milanič poizkušal zapolniti vrzel na letos zelo negotovi levi strani obrambe Maribora še ni znano, najbrž pa bo na koncu pred Aleksandrom Rajčevićem, ki se počasi vrača po poškodbi in mladim Lukom Koblarjem prednost dobil Alexandru Cretu. Nekaj sivih las Milaniču povzroča tudi desna stran obrambe, saj se s poškodbo ukvarja tudi Denis Klinar, a bo na njegovo mesto vstopil Martin Milec, ki se ponovno vrača v poln pogon. Oba tekmeca sta se v letošnji sezoni že pomerila, in sicer so se v Ljudskem vrtu zmage z rezultatom 4:2 veselili Mariborčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…