Uvodni nedeljski obračun bo odigran v Kidričevem, kjer se bosta na pustno nedeljo pomerila domači Aluminij in gostje iz Maribora. Podravski derbi se bo pričel ob 15.15 uri, pravico na srečanju med vodilno in četrto ekipo prvenstva pa bo delil Rade Obrenović.


Kidričani so precej slabše od pričakovanj pričeli z spomladanskim delom prvenstva, tokrat pa jih čaka še ena zahtevna preizkušnja, saj jim v goste prihaja Maribor. Rdeče-belim se vsaj za zdaj kot kaže pozna odhod Tahiraja, Kidriča in Glihe, a novo priložnost imajo Kidričani že v nedeljo, ko bodo skušali prvič v letošnji sezoni odščipniti točke favoriziranim Mariborčanom. Trener šumarov Oliver Bogatinov, bo verjetno naredil kakšno spremembo glede na začetno postavo v Kranju, zagotovo pa bo v srečanje vstopil previdnejše kot na Gorenjskem. Med tednom so Kidričani opravili še en preizkus, kjer so dobili priložnost za igro vsi igralci, in se veselili zmage proti durgoligašu iz Rogaške Slatine. Lahko Kidričani prvič v letošnji sezoni presenetijo Maribor?

Mariborčani prihajajo v Kidričevo z popotnico točke iz sobotnega derbija doma proti Muri. Tokrat čaka varovance Darka Milaniča še ena zahtevna preizkušnja, v kateri je zmaga skorajda »nujna«, da vijoličasti ohranijo sedem točk prednosti pred zmaji. Tokrat bo Darko Milanič po kazni v prvem krogu lahko računa na Luko Zahovića, ki se tako vrača v začetno enajsterico in bo zagotovo predstavljal eno večjih nevarnosti za vrata šumarov. A kljub temu še vedno nekaj sivih las Milaniču povzročajo poškodovani igralci, tako ne bo mogel računati na Milca, Šulerja, Mlakarja, Vrhovca, Bajdeta in Uskokovića. Trener vijoličastih Darko Milanič pa klub porazu Kidričanov opozarja, da je rezultat Aluminija iz Kranja varljiv in da bo potrebna popolna osredotočenost v kolikor se želijo veseliti treh točk: »Če si tekme ne bi ogledali, bi menili, da je Aluminij drugačen kot jeseni. Po ogledu pa je opazno, da rezultat ni pomenil ustreznega odraza dogajanja, saj so imeli pobudo in dobro igrali. Ne bomo se zanašali na to, kar se je zgodilo v Kranju. Šlo je za slab trenutek, ki tekmece lahko naredi manj zanesljive, toda igrajo proti in proti nam so v preteklosti večkrat dobro igrali. V prvi polovici prvenstva smo bili uspešnejši, z željo in kvaliteto smo potek tekme usmerili, kamor želimo. Tudi tokrat bo moralo biti tako.« Bo Maribor še tretjič v sezoni uspešnejši od Kidričanov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…