[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=497]

Maribor nadaljuje s tradicijo dobrih rezultatov v Novi Gorici, z zmago pa so prekinili niz treh zaporednih porazov. Tekma je upravičila pričakovanja derbija kroga, so pa lahko v domačem taboru znova razočarani nad zapravljanjem vodstva. Obračun, ki je potekal v hladnem in deževnem vremenu, si je ogledalo nekaj več kot 900 ljubiteljev nogometa. V domači enajsterici sta tokrat priložnost od prve minute dobila domačina Širok in Vetrih. Pri vijolicah je prvič od prve minute zaigral mladi Luka Zahovič, Milec pa se je po kazni vrnil v začetno enajsterico. Zaradi težav z zdravljem je manjkal Mendy, na klopi je ostal Cvijanović, kjer pa zaradi lažje poškodbe ni bilo niti Mezge.


Dvoboj so bolje začeli gostje, ki so hitro pritisnili na vrata domačinov in imeli prek Mertlja prvo pravo priložnost. Po slabe četrt ure so se tudi domačini pobrali, začeli igrati bolj hrabro ter vse bolj pritiskali na polovico Mariborčanov, a do priložnosti niso prihajali. V 23. minuti je iz razdalje poskušal Filipović, a je žoga švignila nad golom, nato pa so sledile minute domačinov. Že dve minuti kasneje je iz prostega strela iz razdalje meril Lapadula, Handanović je žogo slabo odbil, čuvaja mreže pa je pred zadetkom rešila vratnica, iz bližine je nato streljal Misuraca, Handanović pa se je tokrat izkazal in žogo odbil v kot. Goričani so v nadaljevanju vse bolj pritiskali na vrata gostov, v 29. minuti so imeli novo priložnost. Coda je iz 20 metrov z leve strani streljal v daljši kot gostujočih vrat, na žalost domačih pa je žoga zadela samo prečnik. Pritisk pa se je domačinom obrestoval v 33. minuti. Coda je dobil skok na sredini igrišča, žoga je prišla do Lapadule, ta je žogo podal v prostor do hitrega Živca, ki je pobegnil gostujoči obrambi, sicer malce slabše streljal, a Handanović ni dovolj dobro posredoval  in žoga je končala v mreži. Veselje domačinov pa ni trajalo prav dolgo, že čez šest minut je sledilo izenačenje. Tavares je žogo sprejel na desni strani pred kazenskim prostorom, kjer je naredil dva koraka ter natančno sprožil v desni kot nemočnega vratarja Cordaza. Do konca polčasa resnejših priložnosti ni bilo več.

Drugi polčas ni bil tako atraktiven in zanimiv, tudi zaradi deževnega vremena. Do prvih priložnosti za goste sta po desetih minutah igre prišla Filipović in Bohar, oba pa sta merila mimo gola. Na drugi strani je iz prostega strela po tleh meril Lapadula, vendar tudi on ni streljal dovolj natančno. Svojih pet minut so z bakljado najprej dobile gostujoče Viole, nato pa so jim z enako potezo vrnili še domači Terror Boysi. Tekma je nato potekala na sredini igrišča, pravih priložnosti ni bilo, ne na eni in ne na drugi strani. V 82. minuti pa odločili trenutek tekme. Tavares je žogo sprejel na levi strani pred kazenskim prostorom, se odločil za strel, a mu je veselje preprečila leva vratnica. Žoga se je v nadaljevanju odbila do Vilerja, ta je poslal predložek, ki je bil malce predolg, a je bil na srečo na desni strani kazenskega prostora na pravem mestu Bohar, ki ni okleval, močno streljal in postavil končni rezultat. Do konca tekme so domačini pritisnili ter poskušali predvsem z dolgimi žogami, a do pravih priložnosti tudi v dolgem sodnikovem dodatku niso prišli.

Goričani so lahko zelo razočarani, saj so spet zapravili vodstvo, kar se jim je zgodilo že sedmič v letošnji sezoni. Domači strateg bo moral med zimskim premorom kar pošteno premisliti, kaj se dogaja z njegovo ekipo po vodstvu ter tudi zakaj tako padejo v drugem polčasu. Do konca jesenskega dela Goričane čakajo še tri gostovanja, naslednjo domačo tekmo pa igrajo šele na marca naslednje leto. Mariborčani so lahko zelo zadovoljni z rezultatom, ne pa toliko z igro. V zadnjem času so imeli zelo težak in zgoščen razpored, poleg tega pa tudi rezultati niso bil kaj prida. Ta zmaga jim bo zagotovo dvignila samozavest, pred zasluženim počitkom pa jih čaka še prva pokalna tekma s Šenčurjem.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…