Uvodni obračun 27. kroga Prve lige Telemach je bil odigran v Spodnji Šiški, kjer je pri nogometaših Brava gostoval drugouvrščeni Maribor. Mariborčani so prvi polčas zanesljivo dobili, domačini pa so v drugem delu vstali od mrtvih in poskrbeli za napet drugi polčas.


Prvo resno priložnost so si v 8. minuti priigrali nogometaši Brava. V kazenskem prostoru gostov se je osamljen znašel Štor, veselje slednjega pa je preprečil okvir mariborskih vrat. Po mirnem uvodu v srečanje je 21. minuta prinesla prvo spremembo izida. Tolić je z izvrstno podajo našel Jakupovića, slednji pa je s strelom v bližnji vratarjev kot vpisal prvenec v dresu Maribora. V 24. minuti so nogometaši Brava po prostem strelu izigrali obrambo Maribora, strel Štora pa je z odličnim blokom zaustavil Uskoković. Le minuto kasneje so gostje poskrbeli za podvojitev prednosti. Brnić je z visoko podajo našel Tolića, 26-letni Zagrebčan pa je žogo z glavo oplazil ter jo poslal za hrbet domačega vratarja. V 30. minuti je Watson izkoristil ostro podajo Tolića ter s tretjim zadetkom v mreži Brava postavil rezultat polčasa 0-3.

V 51. minuti si je napako v obrambi privoščil Uskoković, slednjo pa je po podaji Kramariča kaznoval Štor. Prvi zadetek v mreži Maribora je domačinom dal nekaj motivacije, kar je privedlo do nove velike priložnosti v 60. minuti. Po predložku iz leve strani je bil pred vrati Juga najvišji Flakus Bosilj, ki je s strelom z glavo zaostanek znižal na 2-3. V nadaljevanju večjih priložnosti ni bilo, zaostanek domačih nogometašev pa je bil po prvem polčasu prevelik, da bi rezultat v drugem lahko poravnali.

NK Bravo – NK Maribor 2:3 (0:3)
Štor 51′, Flakus Bosilj 60′ ; Jakupović 21′, Tolić 25′, Watson 30′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…