V Krškem se na drugi tekmi 26. kroga državnega prvenstva obeta dvoboj zadnjega proti prvemu. Krčane in Mariborčane na lestvici loči natanko 30 točk razlike in vse razen zmage vijoličastih bi glede na doslej prikazano bilo veliko presenečenje.


Krčani so v prejšnjem krogu uspeli osvojiti točko v Kidričevem in tako prekiniti niz dveh porazov, a nad zeleno-belimi se zgrinjajo temni oblaki. Ekipa je nazadnje v ligi vse tri točke osvojila 1. decembra, pred dvobojem z Mariborčani pa je zbrala sedem tekem brez zmage. Vse to je privedlo do trenutne situacije, ko Krško enajst krogov pred koncem sezone zaseda zadnje mesto na lestvici z devetimi točkami zaostanka za morda odrešilnim devetim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Ob tem varovance Andreja Panadića proti Mariboru začenjajo serijo težkih tekem, saj jih po vijoličastih čakajo še dvoboji proti Gorici, Domžalam, Olimpiji in nato še proti velenjskemu Rudarju, ki trenutno zaseda mesto višje na lestvici. Če bo Hrvatu na klopi Krškega uspelo v naslednjih dveh mesecih rešiti klub pred izpadom v drugo ligo bo še zanimivo spremljati vse do konca, bo pa proti vijoličastim pot do pozitivnega rezultat otežena, saj zaradi kazni ne bodo smeli igrati Zalokar, Volarič in Kovačič.

Mariborčani v Krško prihajajo kot izraziti favoriti in dobro razpoloženi, saj so med vikendom ponovno uspeli povišati prednost pred zasledovalci na deset točk. Darko Milanič je proti Triglavu bil izključen in tokrat ne bo smel voditi ekipe s klopi, a realno to ne bi smelo imeti prevelikega vpliva na dogajanje na terenu. Največjo nevarnost bosta za domača vrata bržčas predstavljala Zahović in Mlakar, ki se počasi vračata v formo, ki ju je krasila večji del jesenskega dela prvenstva. “Zadnja tekma je pokazala, da smo naredili nov korak naprej. Treba je vztrajati na naši poti in se spet dobro pripraviti že na naslednje zahtevno gostovanje v Krškem. Ni časa za počitek. To je obdobje, ko je posebnega pomena hitra, ustrezna regeneracija. Tega smo že vajeni in verjamem, da bomo videli Maribor v tisti želeni podobi tudi v Krškem,” pred dvobojem razmišlja Aleks Pihler, ki je v letošnji sezoni enega od svojih dveh ligaških zadetkov dosegel ravno proti današnjemu nasprotniku. Dosedanja statistika obeh ekip je povsem na strani Mariborčanov, ki so doslej na 14. medsebojnih dvobojih zmagali 12-krat in samo enkrat izgubili. Zanimivo, to je bilo lanskega marca sredi Ljudskega vrta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…