V prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov je Maribor gostoval pri islandskem Valurju, ter si pred povratnim srečanjem v Ljudskem vrtu priigral izjemno popotnico s prednostjo treh zadetkov, ter se z eno nogo praktično že uvrstil v 2. krog kvalifikacij.


Valur: H. Halldorsson, Hedlund, Sigurbjörnsson, Eriksson, H. Sigurdsson, Petry, K. Sigurdsson, Larusson, Adolphsson, Finsen, Pedersen

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (83` Kramarić), Kotnik, Kronaveter (88` Mešanović), Tavares (75` Požeg Vancaš)

Valur : Maribor 0:3 (0:1)

Peričić 42`, Hotić 60`, Kronaveter 86`

Srečanje so podjetnejše pričeli vijoličasti, ki so si prvo priložnost priigrali že v 3. minuti srečanja, ko je zapretil kapetan Marcos Tavares. Vse skozi so imeli iniciativo na igrišču vijoličasti, ki so boljšo predstavo kronali v končnici polčasa. Po prekršku, je prosti strel izvajal Rok Kronaveter, ki je z izjemno natančnim predložkom zaposlil Špira Peričića, novinec v dresu vijoličastih pa je z glavo usmeril žogo v desni spodnji kot, nemočnega Halldorssona.

V drugem delu so prvi zapretili gostitelji, ki so že slavili zadetek po strelu z glavo Sigurdssona, a je Kenan Pirić žogo ujel na golovi črti in preprečil najhujše. Sledil je hiter odgovor Mariborčanov, najprej je poskušal Rok Kronaveter, Halldorsson pa je s skrajnimi močmi preprečil povišanje vodstva vijoličastih.

Po uri igre pa so Mariborčani povišali vodstvo, izjemna akcija vijoličastih v kateri so sodelovali Viler, Kotnik, Kronaveter in Hotić. Po drugi asistenci Roka Kronavetra je s strelom v levi spodnji kot zadel novopečeni očka Dino Hotić.

V 70. minuti so bili izjemno blizu zadetka vijoličasti, dvakratni asistent Rok Kronaveter se je sam znašel pred islandskim vratarjem, a je v dvoboju 1 na 1 bil uspešnejši Halldorsson. Dobrih deset minut pred iztekom srečanja so bili ponovno blizu zadetka vijoličasti, ponovno je podal Rok Kronaveter, pri strelu z glavo je bil Špiro Peričić a tokrat je žoga zletela mimo vratnice.

Dobre štiri minute pred iztekom srečanja so Mariborčani še tretjič zatresli mrežo Halldorssona. Po prekršku nad Kramarićem v kazenskem prostoru je poljski sodnik Krzystof Jakubik povsem upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Rok Kronaveter, ter z krstnim zadetkom na uradnih tekmah v vijoličastem poskrbel za izjemno prednost treh zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …