V Ljudskem vrtu bo drugo srečanje sobotnega sporeda PLTS odigrano med ekipama Maribora in Triglava. Domačini so se po porazu proti Olimpiji vrnili nazaj v stare tirnice z napredovanjem v četrtfinalu pokala proti Domžalam in v prejšnjem krogu z visoko zmago proti Celju, s pomočjo katere so povišali prednost na vrhu lestvice. Tokratni nasprotnik vijoličastih bo kranjski Triglav, ki je v prejšnjem krogu z zmago proti Krčanom prekinil niz štirih zaporednih porazov.


Mariborčani so v prejšnjem krogu z visokih 5:0 na gostovanju odpravili Celjane in ponovno spomnili na zelo dobre predstave, ki so jih kazali v uvodnih krogih letošnjega prvenstva. Ob tem je neodločen rezultat Olimpije proti Domžalam pomenil, da se je prednost vijoličastih na vrhu lestvice povečala na štiri točke. Sedaj v Ljudski vrt prihajajo Kranjčani, ki so Maribor nazadnje na prvenstveni tekmi ugnali leta 2013, od takrat pa so na sedmih dvobojih vijoličastim uspeli odščipniti le točko. Pogled na zgodovino dvobojev med obema tekmecema v Ljudskem vrtu kaže na dominantnost Štajercev, ki so na trinajstih dvobojih izgubili samo enkrat in kar enajstkrat uspeli zmagat, ob gol razliki 44:11. “Želim videti podobno podobo moštva kot v Celju. Seveda pa to ne pomeni, da je pot do zmage samoumevna. Nasprotnik bo bolj obrambno usmerjen in treba bo najti prostor za zaključke. V Celju nam je velikokrat uspelo v namenih s kombinatoriko. Do kombinatorike pa bomo znova prišli le s sprinti. Čeprav smo že v pozni fazi sezone, je še dovolj moči. Poskušali bomo biti podobni kot na zadnji tekmi tudi po tem, ko smo vsako žogo, ki smo jo izgubili, takoj vrnili,” je pred dvobojem za uradno stran kluba dejal trener Darko Milanič, ki proti Triglavu ne bo mogel računati na številne igralce. Ob kaznovanem Hotiću ima težave s poškodbo tudi Mlakar, ob vračanju že dlje časa poškodovanega Milca pa se je ponovno zapletlo in vprašanje kako dolgo bo prodorni bočni branilec potreboval za vrnitev na zelenice. Težave s sestavo obrambe Milaniču povzročata tudi poškodovana Uskoković in Šme, medtem ko je na drugi strani igrišča Bajde nazadnje predčasno zaključil trening zaradi poškodbe mišice in je za dvoboj proti Kranjčanom vprašljiv. Med pozitivnimi kadrovskimi novicami velja izpostaviti, da se v kader vijoličastih ponovno vrača Kramarič.

Kranjčani v Maribor potujejo dobro razpoloženi, saj so v minulem krogu z domačo zmago proti Krškemu (4:3) prekinili niz štirih zaporednih porazov in prednost pred zadnjeuvrščenimi Krčani povišali na tri točke. V napadu je četa trenerja Dejana Dončića s štirimi zadetki, kar je orlom uspelo prvič v letošnji sezoni, pokazala pravi obraz in učinkovitost, a bo predvsem obramba tista, ki bo v Ljudskem vrtu morala pokazati več, če se bodo Kranjčani želeli na Gorenjsko vrniti z dobrim rezultatom. Proti Krčanom so se že po 11. minutah znašli v zaostanku z dvema zadetkoma zaostanka in podobno slab začetek v Ljudskem vrtu zagotovo ne bi obetal nič dobrega. Za pričakovati je, da bo Dončić tokrat proti Mariboru na teren poslal zaprto formacijo s primarnim ciljem braniti svoja vrata ter prežati na protinapade, kar je glede na zadnje tekme, ki sta jih odigrala oba nasprotnika, morda tudi pričakovano. Domači napadalec Žurga je na zadnjih štirih prvoligaških tekmah zabil trikrat in bo ob kapetanu Majcnu eden izmed nevarnejših gostujočih igralcev za domača vrata. V letošnjem prvenstvu sta se Triglav in Maribor srečala v 7. krogu, ko so vijoličasti sredi gorenjske prestolnice orle ugnali z visokih 5:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …