Slovenski prvoligaši 1. maja za praznik dela ne bodo počivali, saj klube čaka že 30. krog državnega prvenstva. Mariborčani sedem krogov pred koncem z desetimi točkami prednosti še naprej trdno zasedajo prvo mesto na lestvici, tokrat pa na svojem stadionu gostijo Aluminij, s katerim imajo vijoličasti v zadnjem obdobju dobre izkušnje.


Mariborčani se vračajo v Ljudski vrt po dveh gostujočih dvobojih proti Muri. Sredi prejšnjega tedna so varovanci Darka Milaniča opravili svoje delo in se pred polno Fazanerijo dokaj rutinirano z rezultatom 1:1 uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, v nedeljo pa sta se obe moštvi srečali še enkrat in si razdelili točko (2:2). Za veliko razburjenja v vijoličastem taboru je v zaključku dvoboja poskrbel glavni sodnik Matej Jug, ki je v razmaku nekaj minut izključil Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča in na katera Milanič danes ne bo mogel računati. “Glede Aluminija ne bom rekel nič novega, če izpostavim, da je pokazal veliko dobrega med sezono. Kažejo stabilnost, sledijo svoji strategiji, ne popuščajo v svoji nameri. K temu dodajmo, da so kot klub iz neposredne bližine vedno še dodatno motivirani proti nam. Njihove dobre trenutke je že občutila marsikatera ekipa, morali bomo biti zelo dobri in natančni v naši izvedbi. Ob svojih značilnostih pa tudi omogočajo nasprotniku nekaj prostora in treba bo izkoristiti vse, kar se nam ponudi. Gremo v boj odločno, z jurišem proti njihovim vratom od prve minute,” o današnjem dvoboju razmišlja strateg vijoličastih. Mariborčani imajo deset točk prednosti pred zasledovalci, do konca pa je v igri še 21 točk, kar pomeni, da vsaka nova zmaga pomeni korak bližje k osvojitvi petnajste zvezdice. V letošnji sezoni so vijoličasti na treh tekmah proti Aluminiju osvojili vseh 12 točk in so proti Kidričanom v seriji štirih zaporednih zmag. Da je Maribor na današnjem srečanju izrazit favorit priča tudi pogled na rezultate iz zadnjih deset medsebojnih tekem, v katerih so šumari uspeli iztržiti samo eno zmago in dva remija.

Aluminij se je po dveh zaporednih porazih z zmago nad Triglavom ponovno priključil boju za evropska tekmovanja. Domžale na 3. mestu bežijo za šest točk, a tja bo skoraj zagotovo vodila tudi osvojitev 4. mesta, katero trenutno zaseda Mura in za katerega se ob Kidričanih borijo še Celjani. Omenjena trojica je sedem krogov pred koncem povsem poravnana s 40 točkami na kontu. Kidričani v zadnjem obdobju nimajo dobrih izkušenj s tekem proti Mariboru, svojo edino zmago v Ljudskem vrtu pa so dosegli avgusta leta 2016. V soboto je junak dvoboja proti Kranjčanom bil Jure Matjašič, ki se je podpisal pod oba zadetka svojega kluba in bo gotovo nevaren tudi za gol vijoličastih. Aluminij je sedem krogov pred koncem najuspešnejši klub na domačem terenu v tej sezoni, a zgodba je povsem drugačna na gostovanjih, kjer so Kidričani pri repu razpredelnice z le desetimi osvojenimi točkami oziroma kar 20 manj od bere na domačem terenu.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…