V Ljudskem vrtu sta se v prijateljskem srečanju pomirila Maribor in velenjski Rudar. Po uvodnem remiju med tednom so tokrat doma zanesljivo odpravili knape, medtem ko so knapi po uvodni zmagi tokrat doživeli prvi poraz.


Mariborčani so izjemno vstopili v srečanje proti velenjskemu Rudarju in že v prvi pravi akciji zadeli, ko je Felipe Santos podal do Mešanovića ta pa odložil žogo Aleksu Pihlerju, ki je premagal nemočnega Pridigarja iz roba kazenskega prostora. Mariborčani so tudi po zadetku gospodarili na terenu, a vse do 70. minuti so knapi ohranili minimalno vodstvo. V 70. minuti pa je na sceno stopil Nino Žugelj, ki je z izjemnim udarcem iz roba kazenskega prostora povišal vodstvo vijoličastih.

Mariborčane čaka nova prijateljska tekma že to sredo, ko se bodo pomerili z češko  MFK Karvino, 

NK Maribor : Rudar Velenje 2:0 (1:0)

Pihler 2`, Žugelj 70`

NK Maribor prvi polčas: Pirić, Kramarić, Rajčević, Šuler, Viler, Cretu, Pihler, Vršić, Felipe Snatos, Mešanović, Tavares. Drugi polčas: Handanović, Šme, Ivković, Koblar, Kolmanič, Maher, Grajfoner, Žugelj, Bajde, Matko, Mulahusejnović

Rudar Velenje: Pridigar, Dedić, Sekulić, Kašnik, Hrubik, Kitek, Pušnik, Trifković, Škoflek, Tučić, Radić. Klop: Radan, Pušaver, Pišek, Tomašević, Vasiljević, Grabovac, Arap, Bolha, Vodeb, Črnčič, Li Haoran.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…