Tekmovalne obveznosti prvoligašev so se končale pred slabimi tremi tedni, zato pa po koncu sezone ni miroval namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj, ki je zaradi neprimernega obnašanja navijačev denarno kaznoval Rudar, Gorico in Maribor, ki bo moral na račun NZS skupno nakazati več kot deset tisoč evrov.


Najbolje jo je odnesel velenjski prvoligaš, ki bo moral nešportnega vedenja navijačev, ti so na tribuni koprske Bonifike uporabili pirotehniko, plačati 200 evrov. Gorica je bila kaznovana na podlagi finalne tekme Pokala Slovenije, kjer so Primorci z dvema zadetkoma Finocchia premagali Maribor. Disciplinski sodnik je zaradi uporabe pirotehnike, le-to so goriški navijači prižgali ob obeh zadetkih, poskusa vdora na igrišče in upoštevanja predkaznovanosti goriškemu klubu namenil denarno kazen v višini 1.750 evrov.

Foto: Jure Banfi

Precej daljši je mariborski spisek grehov, saj je Rogelj pod drobnogled vzel kar štiri tekme, dve ligaški in dve pokalni. Vijoličasti so si naslov državnih prvakov zagotovili v 34. krogu, ko so v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali kranjski Triglav.Navijači so dvanajsto zvezdico proslavili z uporabo pirotehnike in dvakratnim množičnim vdorom na igrišče, disciplinski sodnik pa je ob upoštevanju predkaznovanosti Mariborčanom izdal račun v višini 3.550 evrov. V Ljudskem vrtu je bilo prešerno tudi ob zadnjem dejanju letošnje sezone, ko se je srečanje z Domžalčani končalo brez zadetkov. Vzroki za kazen 2.200 evrov so metanje papirnatih trakov, uporaba pirotehnike na tribuni, množičen vdor na igrišče in upoštevanje predkaznovanosti.

Foto: Jure Banfi

V zvezi s finalnim obračunom Pokala Slovenije, je disciplinski sodnik vijoličastim zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine oziroma njenih članov, ki so na tribuni aktivirali pirotehnična sredstva, pri čemer so tri odvrgli ob igrišče, ob upoštevanju predkaznovanosti namenil plačilo 950 evrov. Dodatnih 3.850 evrov pa bodo morali Štajerci nakazati še v povezavi s prvim polfinalnim obračunom z Olimpijo, ki se je končala z minimalno zmago Maribora. Podobno kot obrazložitev kazni Gorice, si lahko celotno razlago preberete tukaj, največ pozornosti pa bo zagotovo pritegnila kazen zaradi izražanja oziroma spodbujanja nasilja in nestrpnosti s strani organizirane navijaške skupine in navijačev, ko je glavni sodnik srečanja Perić zaradi vzklikov, ki so bili namenjeni ljubljanski strani, za nekaj minut celo prekinil obračun.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Pokal
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…