Sobotni večer prinaša prvi obračun večnih tekmecev iz Maribora in Ljubljane. Ljubljančani v Ljudski vrt prihajajo z dobro popotnico, saj na lestvici za vijoličastimi zaostajajo le točko, a tudi Štajercem motiva pred domačimi gledalci ne bo manjkalo. Za to bodo zagotovo poskrbele tudi Viole, v domačem taboru se iz večih razlogov zavedajo pomembnosti obračuna.


“Priprave so v polnem teku. Analizirali smo nasprotnika, se pripravili kot na vsako tekmo, z maksimalno zbranostjo. Veseli spoznanje, da je s poškodovanimi vedno manj težav. Vprašljiva sta le nastopa Mejača in Stojanovića. Dopoldne bosta na zadnjem treningu opravila test in bomo videli, kako bo šlo,” je o jutrišnjem obračunu z večnimi tekmeci dejal strateg vijoličastih. Ante Šimundža je moštvo znova odlično pripravil za evropsko preizkušnjo s Schalkejem, priprave na obračun z zmaji ni bilo veliko. Olimpija si pred letošnjo sezono ni zastavila jasno postavljenih ciljev, zaradi česar so lahko Ljubljančani nekoliko bolj sproščeni, a se Šimundža na to ne ozira, jutrišnji obračun bo imel namreč še en razlog za večjo motiviranost, saj bodo Viole slavile 25. rojstni dan: “Vsi vemo, da je jutrišnji obračun največji slovenski derbi, ne glede na to, če igramo v Ljubljani ali Mariboru, to je tekma, ki šteje nekaj več. Želimo si zmage, igramo na svojem stadionu, pred navijači, ki praznujejo okroglo obletnico, zaradi česar smo še dodatno motivirani. Naša obveza je, da pred našimi navijači prikažemo dobro tekmo, z maksimalno prisotnostjo in jim pokažemo, da so res naš dvanajsti igralec. V tem trenutku ne razmišljamo o nasprotniku in o sproščenosti Olimpije, temveč le o nas. Igramo doma in v vsaki tekmi gremo na zmago, tudi jutri ne bo nič drugače. Se pa zavedamo, da ne bo lahko, saj je derbi vselej derbi. V takšnih tekmah pa stanje na lestvici ne pomeni popolnoma nič, mislim, da nas jutri čaka zelo dobra tekma, v kateri bomo naredili vse, da iztržimo pozitivni rezultat.”

Marcos Tavares, kapetan vijoličaste zasedbe, poudarja, da vijoličastom motiva v obračunu z zeleno-belimi ne bo zmanjkalo, tudi po težavni evropski preizkušnji v Gelsenkirchnu, kjer so Mariborčani iztržili še drugo točko Lige prvakov: “Ekipa je zelo motivirana, skupaj s trenerjem smo se temeljito pripravili na derbi. Tekma je za nas zelo pomembna, vsi komaj čakamo, da se začne. Našim zvestim navijačem želimo ob njihovem prazniku čestitati na najlepši način, z zmago. Vse bomo naredili, da bo jutri vijol’čni dan. Kot vsi preostali v Ljudskem vrtu gostje ne bodo napadali. Zgodba bo podobna kot doslej, vajeni smo, da so nasprotniki proti nam obrambno usmerjeni. Derbiji so vedno nepredvidljivi, ne glede na položaj ekip na lestvici. Zavedamo se pomembnosti, zahtevnosti tekme. To pa ne spreminja naših namenov – zanimajo nas le tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…