Viole, najzvestejši pristaši mariborskega kluba, Marcosa Tavaresa z razlogom častijo kot legendo kluba, vselej nasmejani Brazilec za navijače predstavlja pravo božanstvo, včeraj, potem ko je prispeval odločilni zadetek za napredovanje Maribora, pa je znova dokazal, da je vreden suhega zlata.


“Zelo pomembno je, da lahko igramo Ligo prvakov. Mislim, da si to zasluži celoten klub. V tem trenutku moramo uživati, saj je to za Maribor in celotno Slovenijo zgodovinski dosežek. Čudovito je, Bog mi je pomagal, da sem zadel z desnico,” so bile po pristanku na mariborskem letališču uvodne besede Marcosa Tavaresa, ki je bil kljub vidni utrujenosti še vedno široko nasmejan. Kapetan vijoličastih je še dodal, da so bili temelji za včerajšnji uspeh položeni že pred leti, uvrstitev v skupinski del Lige prvakov pa predstavlja uresničitev sanj: “Temelji za trenutne dosežke so bili položeni že šest let nazaj, ko mi je direktor Zahović ponudil priložnost v Mariboru. Tri leta smo igrali v Evropski ligo, sedaj pa še v Ligo prvakov, kar je za mene uresničitev sanj.”

Tavares je imel že v prvem polčasu dvakrat priložnost, da bi Mariborčane povedel v vodstvo, a žoge ni zmogel potisniti v domačo mrežo: “V prvem polčasu sem bil dvakrat blizu, a nisem zadel, vendar sem bil prepričan, da bo v drugem polčasu žoga končala v mreži. Ekipa je igrala dobro in smo bili v nekaterih situacijah boljši od Celtica ter na koncu tudi zmagali, kar dokazuje, da je Maribor na zelo visokem nivoju in prepričan sem, da lahko Maribor zmago doseže tudi v skupini.”

“Nimam posebnih želja, kdorkoli pride, bo tekma težka. Sami pa moramo biti dobro pripravljeni, kot smo bili proti Celticu, da bomo lahko znova zmagali,” pa je na vprašanje o morebitnih tekmecih v skupinskem delu tekmovanja dejal še 30-letni napadalec, ki se je na zelenici Celtic parka podpisal pod dvajseti evropski zadetek v dresu vijolic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…