Zadnje odštevanje do derbija se je že pričelo. Celotna država je v pričakovanju največje tekme v prvenstvu. Temu primerni so tudi zapisi v medijih, ki v zadnjem tednu pišejo le še o tekmi vseh tekem v tej sezoni. Ali bo Mariboru uspelo premagati Olimpijo in jim pobegniti na tri točke prednosti, ter si zagotoviti še boljši položaj pred koncem prvenstva? Z zmago bi trinajstkratni državni prvaki imeli tudi boljši izkupiček v medsebojnih srečanjih. V Ljudskem vrtu so prepričani, da bodo tri točke ostale doma.


“Smo maksimalno motivirani in energija pred derbijem je na vrhuncu. Derbi si želimo zmagati in vse bomo storili, da tri točke ostanejo doma,” je uvodoma povedala legenda in kapetan Maribora Marcos Tavares. Brazilec je odigral že ogromno derbijev in nemalo jih je s svojim zadetkom tudi obrnil v korist Maribora. Nogometaši Maribora so celotne priprave tempirali za tekmo z Olimpijo. Priprave v Moravskih Toplicah, Turčiji in v Mariboru so imele zgolj en cilj. Najbolje se pripraviti za tekmo z Olimpijo. “Priprave so potekale točno tako, kot smo si zamislili. Od vsega začetka smo imeli v glavah tekmo z Olimpijo. Derbi je le derbi. Smo odlično pripravljeni in verjamem, da lahko premagamo Olimpijo,” je pristavil najboljši strelec Maribora.

Strateg Darko Milanič ima sladke skrbi koga postaviti v napad Maribora. Ob Milivoju Novakoviću in Luki Zahoviću bo glavni adut tudi Tavares. Sam pravi, da se ne obremenjuje s tem, če mu bo trener namenil mesto v začetni enajsterici in dodaja: “Tukaj sem, da pomagam ekipi. Če se bo trener odločil, da tekmo začnem, bom dal vse od sebe, da zaigram tako, kot trener od mene pričakuje. Za ta klub sem dal vse in bom še naprej dajal.”

Olimpija prihaja v Ljudski vrt s spremenjeno ekipo, kot poudarjajo v prestolnici, s kakovostnejšo ekipo, kot jo ima Maribor. Na vprašanje, če so Ljubljančani kakovostnejši od Maribora je Tavares odgovoril v svojem slogu. “Maribor je najboljša ekipa v Sloveniji!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tekma med Koprom in Muro prestavljena na kasnejši termin

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da zaradi neljubih dogodkov z nedeljskega derbij…