Rudar je na Stadionu Ob jezeru gostil Krško in šele v drugem polčasu strl odpor gostov. Že v prvih petinštiridesetih minutah bi lahko kakšna žoga končala v mreži nasprotnikov, vendar so bili napadalci neučinkoviti oziroma sta svoje delo dobro opravila oba vratarja. 


Rudar je z zmago utrdil četrto mesto na lestvici in ima pred Celjani šest točk prednosti. Po dveh tekmah v nadaljevanju sezone so knapi še neporaženi. Da so Velenjčani zasluženo slavili, je prepričan tudi njihov trener Marijan Pušnik: »Najprej čestitke mojim fantom za zmago, res so si jo zaslužili danes. Mogoče je v prvem polčasu kazalo, da nismo toliko superiorni. Krško je res igralo zelo agresivno, zelo dobro v obrambi, veliko dvobojev so dobili. V tem delu smo bili malce slabši, vseeno pa smo imeli tri ali štiri priložnosti.  Fantom sem med polčasom samo dejal, da naj nadaljujeo s to igro in zadetki morajo priti. Bili smo potrpežljivi, čakali na napake nasprotnika.«

Nova težka preizkušnja Rudar čaka v sredo, ko se bodo v Stožicah pomerili z ljubljansko Olimpijo, katero je v preteklosti vodil sedanji trener knapov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…