V nedeljo se bosta v okviru 14.kroga Prve lige v Sežani udarila domači Tabor in gostujoči Maribor. Tekma bo prav gotovo nekaj posebnega za vezista vijoličastih Antoineja Makoumbouja, ki je v prejšnji sezoni branil barve Tabora, zdaj pa nastopa za vijoličaste.


»Sežana je pomenila mojo prvo nogometno postajo v Sloveniji, tam sem začel in razumljivo so mi ljudje v Sežani, v klubu ter nekdanji soigralci ostali v prijetnem spominu. Tudi zaradi njih sem se lahko uveljavil in prišel do prestopa v Maribor. Zagotovo bo prihod v Sežano zame bolj čustven kot bi bil ob kakšnem drugem gostovanju«, je za klubsko spletno stran povedal 23-letnik.

V tej sezoni je Makoumbou za Maribor sicer zbral 12 ligaških nastopov, v zadnjem času pa postaja tudi vse bolj redni član reprezentance Konga, za katero je med zadnjim reprezentančnim premorom odigral nekaj minut na dveh tekmah proti Togu.

»Vesel sem, da zastopam svojo državo. Vsako vabilo me razveseli in pomeni nagrado za dosedanji trud, obenem pa potrditev, da delam dobro. Reprezentančne izkušnje so dobrodošle tudi glede mojega igranja v klubu, saj se z reprezentančnih akcij vračam z večjo mero samozavesti in z dodatnim motivom pred naslednjimi klubskimi izzivi«, je o svojem udejstvovanju na reprezentančni ravni povedal tehnično odlični podkovani vezist.

Po odličnih predstavah, ki jih je kazal v lanski sezoni, v Mariboru sicer še ni »eksplodiral«, naslednjo priložnost za novo razkazovanje svojega talenta pa bo imel nekdanji nogometaš druge ekipe nemškega Mainza torej ravno proti bivšim soigralcem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Mencinger
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Baš nov vratar Radomelj

Naša elitna liga se bo sredi meseca podila za žogo v prvem krogu. Klubi si ponavadi že pre…